Publicitat
Publicitat

L’Anna López guanya la nova edició del Ball del Rodet amb 41 voltes

Ball del Rodet Festa Major Sabadell

L’Anna, amb el capgròs, en la segona volta del Ball | (c) Juanma Peláez / Ajuntament de Sabadell

L’Anna López, que té 14 anys i viu al barri de Sol i Padrís, va guanyar la nova edició del Ball del Rodet que els Bastoners de Sabadell van organitzar ahir en el marc de la Festa Major de Sabadell. En la primera part del Ball, en la qual pot participar qualsevol nen o nena que faci més de 1’20 metres d’alçada, l’Anna va fer 29 voltes en mig minut i com que va ser la que més en va aconseguir va tenir dret a una segona volta d’un minut en la que en va fer 41. L’Anna, però, no va aconseguir batre el rècord de l’any passat, que Iñaki Sevilla (el primer adult que guanya el Ball del Rodet) va establir en 60 voltes ni el rècord absolut, que el Marc Salas va deixar fa uns anys en 78 voltes i que encara ningú ha pogut superar.

És la primera vegada que l’Anna fa el Ball del Rodet i, tant al final de la primera com de la segona voltes, reconeixia que estava “molt marejada”. Un cop superada l’experiència, però, no dubta que “recomanaria a tothom” participar en aquesta activitat dels Bastoners que s’ha convertit en un clàssic dels primers compassos de la Festa Major de Sabadell. I això que la guanyadora d’aquest any “no en tenia ni idea de què anava el Ball, ni sabia què era”, explicava després.

L’edició d’ahir del Ball del Rodet era, a més, especial perquè la iniciativa complia quinze anys. Per això, els Bastoners de Sabadell van voler donar-hi un valor afegit i solidari a través d’unes samarretes commemoratives creades per Judit Carcolse i elaborades per la Fundació Fupar que es venen amb la col·laboració d’Andi Down Sabadell. Aquesta entitat les té a la venda a la seva seu del carrer Alfons XIII i ahir va col·laborar en la paradeta que els organitzadors van posar a la plaça Sant Roc. També es van distribuir uns díptics amb la imatge del capgròs del Rodet per tal que els nois i noies que ahir a la tarda voltaven pel Centre de Sabadell el poguessin pintar i decorar així el passeig de la Plaça Major.

Leave a Reply

Your email address will not be published.