Publicitat
Publicitat

Un autocine i un cicle d’espectacles familiars a la fresca, principals propostes culturals de l’estiu a Sabadell El pati del Casal Pere Quart acollirà els divendres de juliol a la tarda el cicle LaSala a la Fresca, amb 5 espectacles

‘La gran aventura’, del clown Marcel Gros, es podrà veure al pati del Casal Pere Quart | (c) Cedida

MARC SABATER | Un autocine i un cicle d’espectacles familiars seran els principals ingredients de la programació cultural de Sabadell per a aquest estiu, un cicle pensat per recobrar el to de la ciutat en aquest àmbit després de la frenada, que no aturada, que ha suposat el l’estat d’alarma per la pandèmia de covid-19. “Si la cultura no s’ha aturat durant el confinament, ara tampoc ho farà”, justifica l’alcaldessa Marta Farrés. El que si que canviaran seran les mesures de seguretat i, en especial, el control d’aforament dels diferents actes per tal que s’hi pugui respectar el distanciament físic entre els espectadors. Per això, per participar en totes les activitats caldrà treure una entrada, que en la majoria de casos serà gratuïta.

L’autocine de Sabadell s’instal·larà a l’aparcament del pavelló de l’OAR Gràcia, al carrer Bocaccio. Les regidories de Cultura i Espai Públic i la Policia Municipal estan aquests dies analitzant el recinte per definir-ne l’aforament i, més important, per veure com anirà l’accés i la sortida dels vehicles. A falta que acabin aquest anàlisi, es calcula que hi cabran uns 150 cotxes. En aquest cinema a l’aire lliure s’hi projectaran quatre pel·lícules, els dissabtes del mes de juliol a la nit, començant per l’imprescindible musical Grease i passant per un film de por que aportarà el Festival de Cinema de Terror de Sabadell després que l’edició d’aquest any quedés escapçada pel confinament. La resta del cartell  està per confirmar.

LaSala a la Fresca

La principal proposta per al públic familiar estarà agrupada sota l’epígraf La Sala a la Fresca, donat que l’organitzarà LaSala Teatre, que tornarà d’aquesta manera a l’activitat després que, altre cop, la pandèmia obligués a suspendre la seva temporada.  “Rebem ajuts públics per fer la nostra tasca i, per tant, la nostra obligació és posar-nos en marxa ràpidament“, diu la directora d’aquest centre de producció de teatre per a tots els públics amb seu a la ronda Roureda, al nord de la ciutat.

La Sala a la Fresca proposarà cinc espectacles, els divendres a la tarda-vespre (començaran a les 19.00) del mes de juliol al pati del Casal Pere Quart. “Es tracta de propostes fresques i divertides, per passar una bona tarda d’estiu”, resumeix Ribera. En concret, en aquest cicle s’hi podrà veure el clown Marcel Gros amb el seu espectacle La gran aventura (3 de juliol), Sergi Buka amb Magiquíssim (10 de juliol), la Industrial Teatrera amb Nàufrags (17 de juliol), la companyia Festuc Teatre amb La mongetera màgica (24 de juliol) i Pep López amb Contes per minuts (31 de juliol). En aquest cas, els espectacles seran de pagament i es destinarà un 10 per cent de l’aforament a famílies en situació de vulnerabilitat, seguint els programes socials habituals de LaSala.

Encara en matèria de cultura per a infants i joves hi haurà d’altres propostes. Les Biblioteques Municipals de Sabadell reprendran la seva programació habitual, tot i que a partir d’ara les activitats presencials tindran un màxim de 10 participants. Hi haurà convocatòries d’animació lectora, tallers de creació artística, d’aproximació a les ciències experimentals, d’iniciació a la robòtica i de cultura audiovisual, com també jocs i reforç escolar. Els dos museus municipals de Sabadell, el d’Art i el d’Història, també estaran oberts, en tots dos casos a partir del proper dissabte.

La programació es complementarà amb les activitats que es portaran a terme al pati de l’Estruch, a la Creu Alta, centrades en la dansa i l’òpera. En aquest espai s’hi ha previst un concert amb solistes del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, concerts de la Banda de Música i la Jove Orquestra Simfònica del Vallès, a més de l’única proposta de teatre per a adults de tota la temporada, el recull de musicals Quedem! que es va poder veure a finals de l’any passat al Teatre del Sol. També hi haurà projeccions de pel·lícules de dansa.

Tot plegat, certament, “una programació mínima i testimonial“, com l’ha definit el regidor de Culura, Carles de la Rosa, però que servirà per posar de nou en marxa l’engranatge cultural local i, sobretot, serà un banc de proves per a la Festa Major de 2020, que també tindrà un format especial amb actes petits i aforaments reduïts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.