L’Associació Juvenil Esquitx posa a la venda ‘quilòmetres solidaris’ per finançar els seus projectes

Associació Juvenil Esquitx

Una excursió del casal de l’Esquitx | (c) Associació Juvenil Esquitx

Guanyar visibilitat i obtenir fons per poder garantir els seus projectes són els dos objectius d’una innovadora campanya de finançament col·laboratiu que ha posat en marxa l’Associació Juvenil Esquitx, una entitat que treballa de manera desinteressada i compromesa pels infants i joves dels barris sabadellencs de Cifuentes, Can Rull i Merinals. La campanya s’ha batejat amb el títol de Quilòmetre Solidari i pretén recollir 3.290 euros per sufragar les activitats d’estiu de l’Esquitx i el seu Espai Familiar, entre d’altres. Ara com ara, el projecte està en la fase de recerca de diners mitjançant micromecenatge i ja s’ha recollit més del 40 per cent de la quantitat fixada, cosa que fa preveure que s’aconseguirà l’objectiu. “Estem molt contents perquè és el primer any que ho fem i les expectatives que ens havíem fixat eren molt prudents”, explica Sergi Asensio, director de l’Associació. “A més, som optimistes perquè la implicació dels voluntaris és total i ens permetrà arribar al 100 per cent”, afegeix.

El projecte Quilòmetre Solidari vincula la recollida de fons amb la Cursa Popular de la Festa Major de Sabadell, que es celebrarà el diumenge 7 de setembre. Fa unes setmanes, els de l’Esquitx van buscar 47 voluntaris que vulguin córrer aquesta prova i cadascun d’aquests corredors posa en venda els set quilòmetres de què consta la carrera a un preu de 10 euros cadascun. En total, per tant, els runners correran 329 quilòmetres i els seus espònsors aportaran els 3.290 euros previstos. Els quilòmetres estan a la venda a través de la plataforma de crowdfunding El meu gra de sorra. Quan falten quinze dies per al final de la campanya ja s’han registrat 58 donatius i s’han recaptat el 43 per cent dels diners. La majoria d’aportacions són de particulars per bé que les empreses també hi participaran, en aquest cas patrocinant les samarretes dels corredors.

Destinació dels diners

Dels diners recaptats, mil euros s’invertiran en garantir la participació de cinc infants als casals d’estiu de l’Associació Juvenil Esquitx mentre que 1.300 es destinaran a la participació de deu infants o adolescents a les colònies d’estiu de l’entitat. La quantitat restant servirà per finançar durant dos mesos i mig l’Espai Familiar, destinat a famílies amb fills d’entre 1 i 2 anys per tal que hi puguin realitzar activitats amb el suport d’una educadora social. D’aquesta forma, l’Espai (on actualment es dóna servei a vuit famílies) podrà estar obert durant tot el curs escolar 2014/15.

Associació Juvenil Esquitx

L’Espai Familiar | (c) Associació Juvenil Esquitx

Actualment, l’Associació Juvenil Esquitx té uns 420 usuaris, entre infants i joves, que participen en alguna de les seves activitats de lleure i oci. A tall d’exemple, uns 240 nois i noies participaran a algun dels quatre casals d’estiu que organitza l’entitat, entre els quals hi ha els de les escoles Andreu Castells i Pau Casals. Uns 84 usuaris d’entre 3 i 16 anys participen al Casal de Tarda, on fan activitats de lleure, reforç escolar i, en alguns casos, atenció psicològica. I uns 60 joves de 16 a 25 anys prenen part a l’anomenat InserJove, un projecte d’intervenció sociolaboral per a aquells en situació de vulnerabilitat que no treballen ni estudien.

Per bé que l’Esquitx rep ajudes de les Administracions i d’algunes fundacions privades, les retallades públiques i el procés de bancarització de les antigues caixes d’estalvi, amb la pràctica desaparició de les obres socials, ha provocat “problemes de liquiditat”, explica Asensio. Uns problemes que han arribat, a més, en “el millor any pel que fa a nivell de projectes i usuaris”. El Quilòmetre Solidari vol pal·liar aquesta situació i esdevenir una via de finançament regular per l’Associació. “La nostra idea és fer-lo cada any i engrescar d’altres entitats del Tercer Sector de la ciutat a sumar-s’hi aprofitant activitats que es fan a la ciutat per donar-hi un caràcter solidari”, conclou Sergi Asensio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.