L’Associació Juvenil Esquitx busca voluntaris per a la quarta edició del ‘Kilòmetre Solidari’ a la Cursa de la Festa Major L'entitat dedicarà els diners recaptats aquest any al programa Inserjove, per reinserir joves a l'escola o a la feina

Kilòmetre Solidari 2016

Els participants de la primera edició del ‘Kilòmetre Solidari’, amb la quantitat que van recaptar | (c) Associació Juvenil Esquitx

L’Associació Juvenil Esquitx correrà la cursa de Festa Major de Sabadell d’aquest any lluitant per mantenir obert l’Inserjove, un programa té per objectiu reinserir joves a l’escola o a la feina, i sobre el qual plana l’amenaça de tancament per falta de fons i subvencions. Ho farà a mitjançant una nova edició, la quarta, de l’anomenat ‘Kilòmetre Solidari’, que cada any busca a voluntaris que es comprometin córrer la cursa de Festa Major a favor de l’entitat i aportin el seu gra de sorra fent una donació derivada de vendre els quilòmetres correguts a través d’una plataforma de micomecenatge.

L’Inserjove és “un programa dirigit a joves en risc d’exclusió social, que ni estudien ni treballen, i als quals fem un acompanyament de retorn formatiu i laboral. En els darrers anys hem patit les retallades i ens han denegat la subvenció que teníem“, explica Sergi Asensio, responsable de l’Esquitx.  Es tracta, en definitiva, d'”evitar tancar un servei que atén entre 70 i 90 usuaris cada any i que aquest curs ha suposat un cert dèficit”, afegeix. Els diners que es recullin es destinaran a pagar les “despeses del local, la llum i el personal, que són una tècnica d’inserció i una tècnica de suport”. En el rerefons hi ha una situació econòmica difícil que fa que l’Esquitx hagi de treballar “totes les vies de captació de fons per tal de poder mantenir viu aquest i altres programes”.

El primer pas de la nova edició del ‘Kilòmetre Solidari’ és la recerca de voluntaris que corrin la cursa comprometent-se a vendre els quilòmetres que correran “Cadascun es compromet a vendre els set quilòmetres de la Cursa, a 10€ cadascun, de forma que entre tots aconseguim l’objectiu”, explica Asensio. Com ja es habitual, els quilòmetres es poden comprar a través de la plataforma migranodearena.com. “Ara estem fent la captació de voluntaris i no ens hem fixat un objectiu econòmic, però estarem contents si arribem als 40 corredors, ja que tots ells fan un gran esforç”, afegeix. L’any passat, Esquitx va aconseguir fer el casal d’agost gràcies als 6.000 euros que van recollir per aquest sistema. Hi van participar 65 voluntaris i va ser la causa que més diners va recollir a la plataforma de micromecenatge durant el mes de juliol, motiu pel qual l’Obra Social ‘la Caixa’ hi va afegir 500€ mes. Conclusió: “Amb l’esforç de tothom, molts infants que no tenien cobertes les necessitats bàsiques van poder fer el casal d’estiu” amb el qual no només es van poder distreure sinó que, a més, els va garantir l’alimentació bàsica durant les vacances escolars.

Un ‘Kilòmetre’ més obert

Aquest any, a més, l’Esquitx vol que a la iniciativa hi puguin participar infants, famílies i joves. “No es tracta tant d’aportar diners al ‘Kilòmetre Solidari’, ja que moltes de les famílies els és difícil pel seu nivell adquisitiu, sinó que infants i famílies participin a la cursa amb el dorsal de l’Esquitx”, explica el responsable de l’entitat. “Volem obrir cursa als infants, convidar-los a fer esport, a córrer. Les inscripcions son gratuïtes i els oferim una samarreta de l’Esquitx i participar als entrenaments, si volen“, indica Asensio. Les inscripcions estan obertes oficialment fins el 15 de maig, “però amb tota seguretat es donarà una setmana més perquè tothom qui vulgui es puguin apuntar”.

Una altra de les novetats del quart ‘Kilòmetre Solidari’ són els entrenaments de preparació per a la cursa, que estaran adaptats a tots els nivells i a totes les edats. Seran durant els mesos de juny i juliol, tots els dimarts (a partir de les 20h) i els dissabtes a partir de les nou del matí i tindran una durada d’una hora. “Són entrenaments per qui s’apunti, ja siguin esportistes professionals o gent que no ha corregut mai. Assessorarem a tothom en grup”, explica. En aquest sentit, els organitzadors conviden a totes les famílies a portar els seus fills a entrenar-se pel Kilòmetre Solidari’, una preparació que inclou una part d’escalfament, estiraments, dinàmiques de joc i una estona de córrer, cadascú al seu ritme. “Normalment ho fem al Parc Catalunya, però aquest any hi ha gent que farà curses d’orientació o altres modalitats i entrenament especials a la Pista d’Atletisme”, revela Sergi Asensio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.