Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament convertirà provisionalment en peatonals alguns carrers per garantir el distanciament social La mesura es començarà a aplicar aquest cap de setmana coincidint amb la festa de la Salut

El tall de l’eix central continuarà els dies festius, com és habitual | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Amb l’objectiu d’afavorir el distanciament social en les sortides permeses durant l’estat d’alarma sanitària, l’Ajuntament de Sabadell farà efectiva aquest proper llarg cap de setmana la transformació temporal d’alguns carrers en zones de prioritat per a vianants. Tal i com la plaça de Sant Roc ja va anunciar fa uns dies, aquestes peatonalitzacions temporals se sumaran a les vies que ja es van tancar al trànsit rodat de l’1 al 3 de maig coincidint amb l’autorització de sortides per fer esport i després dels dubtes sobre la possibilitat de garantir una distància interpersonal de dos metres sorgides uns dies abans arran del desconfinament parcial dels menors.

D’aquesta forma, de dissabte a dilluns –dia de la festa de La Salut– seran únicament per a vianants el carrer de Sant Miquel a la Creu Alta (entre la plaça dels Usatges, plaça de l’antic Vapor Cusidó i la plaça de Carrasco i Formiguera), els carrers de Sant Sebastià i Salvany a l’Eixample, entre la carretera de Barcelona i el carrer de Sol i Padrís; i el carrer de l’Església Romànica, a la Creu de Barberà, entre la Ronda de Santa Maria i la carretera de Barcelona. Com ja torna a passar tots els dies festius, també estarà tallat al trànsit l’eix central (des de la Via Massagué fins al capdavall de la Rambla) i alguns trams de l’avinguda de Barberà, al sud; i les avingudes de la Concòrdia i Matadepera, al nord.

Poca ambició

Aquest tall discontinu de l’eix central no convenc, en l’àmbit polític, a tothom. El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament ja l’ha qualificat de “tímid i efímer” perquè, en total, només es vianalitza la meitat de la llargada de l’eix en qüestió. Pels republicans demostra «la poca ambició, la improvisació i la superficialitat» del govern PSC-Podemos, segons el regidor republicà Santi Valls. La formació proposa que l’actual moment s’aprofiti per fer cavis profunds en l’espai públic que passen per transformar l’eix central en un anomenat “eix cívic” que recorri tota la ciutat de Can Deu a la Creu de Barberà en el qual es doni prioritat a les bicis i els vianants i que sigui permanent.

La vianalització provisional d’alguns carrers es complementarà amb la senyalització específica al paviment de les voreres de diferents zones per recomanar a la ciutadania que camini pel costat dret, de manera que s’eviti creuar-se amb gent que circula en sentit contrari i es pugui garantir una mica més el distanciament social. Una recomanació que també es difondrà els propers dies a través de nova senyalització a cruïlles i passos de vianants. Aquesta mesura s’estendrà per més de 75 carrers distribuïts als set districtes, incloent-hi les principals vies dels diferents barris. En total es pintaran 940 símbols que abarcaran una longitud de més de 40 quilòmetres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.