“‘Aqua Circus’ és l’espectacle més impressionant i amb més nivell artístic que hem fet mai al Circo Alegría” La companyia s'instal·la a l'Eix Macià per oferir un muntatge que es desenvolupa en una gran pista d'aigua

Aqua CIrcus

Els artistes del Circo Alegría després de l’espectacle ‘Aqua Circus’ | (c) Petit Sabadell

El Circo Alegría arriba a Sabadell per presentar el seu nou espectacle, Aqua Circus. A l’interior de la gran carpa que s’instal·larà a l’Eix Macià i a partir d’aquest proper divendres 22 de setembre a l’Eix Macià, s’hi amaga un món de fantasia on viuen peixos, pirates, sirenes i dofins. Tot plegat dins d’una enorme piscina de 24.000 litres d’aigua convertida en una pista de circ. Aqua Circus és l’espectacle més sorprenent i arriscat que ha produït aquesta companyia des dels seus inicis, l’any 2009. “Mai havíem realitzat un treball tant costós tant pel que fa a l’esforç humà com econòmic”, assegura Dicky Faggioni, directora artística de la formació. Aqua Circus és una gran producció en la que hi treballen un total de cent persones i quaranta artistes. “El càsting ha estat molt important i d’un nivell molt alt, compta amb artistes del Circ du Soleil i hem estat més d’un any preparant-nos per aquest espectacle”, explica Faggioni.

Com el seu títol indica, Aqua Circus és un espectacle basat en l’aigua. L’argument explica la història d’uns nàufrags que arriben a una illa poblada d’artistes de circ. Allà queden fascinats amb els increïbles trucs i la destresa dels seus habitants, que són animals marins i pirates. “El públic se submergirà en un món marí màgic habitat pels nostres artistes, trapezistes i mags, on descobriran una historia molt bonica”, explica la portaveu de la troupe. “És una obra molt entretinguda i molt diferent respecte al que hem fet fins ara. No hi ha ni un minut d’avorriment i hi ha números de molta actualitat. Després de les funcions, els adults ens diuen que ho han passat gairebé millor que els nens”, destaca. A més de gaudir, Aqua Circus també vol transmetre un missatge mediambiental i per això reutilitzen els mateixos 24.000 litres d’aigua en cada espectacle.

Els moviments de l’aigua, la monumental escenografia construïda per artistes fallers valencians o el vestuari que vesteixen les criatures marines són un autèntic viatge al fons marí. “Des del primer moment, quan entres a la carpa, ja t’estàs submergint a sota el mar. De seguida, quan comença el show, comences a veure peixos pallasso, sirenes, taurons…“, explica Faggioni.

Aqua Circus

‘Aqua Circus’ combina les acrobàcies aèries amb l’aigua | (c) Circo Alegria

“Durant el show també hi ha projeccions per ambientar la carpa. Aquesta ha estat una de les produccions més importants i boniques que hem fet el Circo Alegría”, indica la directora, que va estrenar l’espectacle a les Illes Canàries amb una gran repercussió del públic i els mitjans de comunicació. “És un circ de molta categoria i que té un preu mòdic, apte per a totes les butxaques. Està pensat perquè s’ho puguin permetre les famílies amb molts fills”, explica.

Sabadell serà una de les primeres capitals catalanes que acollirà aquest immens circ aquàtic, on estarà instal·lat durant deu dies. Després de l’1 d’octubre, la companyia continuarà girant per les capitals de tot Catalunya fins al Nadal, que viatjarà a Mallorca. De cara a l’any vinent, assegura que hi ha moltes sorpreses esperant.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.