Publicitat
Publicitat

L’Aplec de la Salut impulsa un cap de setmana ple d’activitats tradicionals i esportives a tota la ciutat La Trobada de Bastoners, l'anomenat Aplec al Carrer i les convocatòries de dilluns al Santuari integren el programa

Aplec de la Salut 2018

La Salut és un dels centres neuràlgics de l’Aplec | (c) Petit Sabadell

Sabadell celebra aquest cap de setmana, i molt especialment el proper dilluns, l’Aplec de la Salut, la segona festa local més important després de la Festa Major. L’Aplec es tradueix en multitud d’activitats que tenen com a centre neuràlgic el Santuari de la Salut però que, des de fa uns anys, s’estenen també al nucli urbà durant tot el diumenge anterior a la celebració.  “La nostra intenció és que la festa més antiga de Sabadell, la de l’Aplec, s’estengui per tota la ciutat, per això concentrem les activitats tradicionals al recinte de la Salut i fem que, el diumenge abans, l’eix central es converteixi en un punt de trobada de gent de barris diferents”, justifica l’alcalde Maties Serracant.

Aquest any, un dels plats forts de l’Aplec de la Salut és la 43a Trobada Nacional de Bastoners que organitzen els Bastoners de Sabadell i que monopolitzarà l’agenda festiva de dissabte. Diumenge, l’eix central estarà tallat per celebrar-hi el que l’Ajuntament anomena Aplec al Carrer. S’hi desenvoluparan activitats diverses, sobretot en tres trams concrets. A l’avinguda de Matadepera, des del carrer Salenques i fins a la Gran Via, hi haurà un punt d’esbarjo amb música ambiental i llibres per llegir. A la carretera de Prats i l’avinguda Onze de Setembre hi haurà un espai de relax. I a l’avinguda Barberà, des de la Gran Via fins a la plaça de la Creu de Barberà, hi haurà dos punts d’esbarjo, un a la plaça Montserrat Roig i l’altre a la plaça Barcelona. Cadascun d’aquests espais funcionarà al matí d’11.00 a 13.30 i a la tarda, de 17.30 a 21.00.

Activitats tradicionals

L’Aplec pròpiament dit va començar dijous i divendres a La Faràndula amb la 37a Trobada de Corals Infantils.  Entre les activitats més tradicionals destaca el 16è Concurs de Colles Sardanistes (diumenge a la plaça de Sant Roc) en el qual participaran aquest any quinze colles sardanistes. També la Cercavila de la Ciutat (dilluns al migdia) a l’esplanada de les Tres Fonts de la Salut, amb gegants i capgrossos, castellers i bastoners; el concert de la Banda de Música (diumenge al migdia al bosc del Satuari), i la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola (diumenge a la tarda a la Salut). Com els darrers anys, l’associació L’Animalada organitza un seguit d’activitats a l’esplanada de la Font Nova de la Salut, tot el diumenge, amb música, activitats infantils i familiars. Hi haurà espectacles de dansa, clown, poesia, contes, l’Animalada Petita i actuacions de diferents grups musicals

Com a novetat, aquest any es reforcen les activitats del dilluns a la Salut. D’una banda, tant al matí com a la tarda hi haurà jocs i joguines eòliques a l’esplanada de la font Nova, en forma de tallers infantils. Al migdia, s’instal·laran taules i cadires per a qui vulgui dinar de pícnic en família. Mentrestant, en Clau de Folk amenitzarà el púbic amb música d’acordió. A la tarda (17.00) el grup Ai, Ai, Ai interpretarà rumba catalana al costat del santuari. El record a les víctimes de Mauthausen, el Concurs d’Ocells i les visites a l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria completen l’oferta de la diada.

Activitats esportives

Els esports són els altres grans protagonistes de l’Aplec. El tret de sortida d’aquest any serà diumenge amb una proposta al circuit de Bike Trial del Parc Catalunya. Entre les 8 del matí i les 2 del migdia es podrà gaudir d’Open Bike Trial Sabadell en categories infantils, junior i absolutes. El dilluns (10.00) es podrà pujar caminant a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell.. La 34a Pujada a la Salut l’organitza la Unió Excursionista Sabadell (UES). El recorregut té una distància aproximada de set quilòmetres. Els participants rebran una targeta per agafar la TUS i tornar a Sabadell. Una altra de les activitats de l’Aplec és el Cros de la Salut, que aquest any arriba a l’onzena edició. Hi haurà tres categories per edats: infantil (750m), absoluta (2.250m)  i veterans (1.500m). Les inscripcions es poden realitzar mitja hora abans de començar.

Pel que fa al transport públic urbà, el servei de la línia F4 es manté com el d’un festiu habitual, però es reforça  amb una freqüència de pas de 15 minuts, des de la ronda Zamenhof (parada de l’intercanviador) fins al Poblenou, en tots dos sentits. La parada més propera per accedir al recinte de la Salut és la del Cementiri. Igualment es reforçaran les línies F1 i F2 a la zona nord de la ciutat i fins a l’intercanviador de ronda Zamenhof.

Leave a Reply

Your email address will not be published.