Publicitat
Publicitat

Recepta d’aperitiu de magrana amb formatge

Aperitiu de magrana i formatge

(c) www.mytaste.cat

Apa, que les Festes de Nadal ja són a tocar. Caram com passa el temps! Això ha quedat de persona gran, oi? Vinga no us faig perdre més el temps i us dic què he pensat per fer a la cuina per entretenir-nos i fer que els nostres convidats per Festes estiguin la mar de contents i ben alimentats. Per cert, la recepta d’avui me l’ha cedit un web molt interessant: www.mytaste.cat. Farem un aperitiu amb magrana! Aquesta fruita de tardor ja la utilitzaven els grecs i els romans, i prové del nord de l’Àfrica i de l’Àsia Occidental. Gairebé 500 anys abans de Crist, un reconegut metge grec, Hipòcrates, ja la receptava per curar afeccions de l’aparell digestiu. El 80 per cent del seu contingut és aigua i és baixa en sucres. Té, però, un munt de vitamines i substàncies antioxidants que com Hipòcrates deia mimaran els nostres intestins i també els ronyons. Ens hi posem?

Ingredients

  • 150g de formatge Cheddar blanc (no el taronja). Si no en trobeu podeu utilitzar un manxego semi sec.
  • 40g d’ametlla crua trossejada (com la que fem servir per als panellets d’ametlla)
  • 200g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • 100g de mascarpone (és un formatge cremós i molt calòric del nord d’Itàlia)
  • Un polsim de pebre negre
  • Fulles de sàlvia fresca (si no en trobeu podeu utilitzar alfàbrega)
  • Una magrana

Elaboració

Utilitzarem la batedora elèctrica o bé un robot de cuina. Primer de tot triturarem molt bé la sàlvia (o l’alfàbrega), l’ametlla i el formatge Cheddar. Després hi afegirem el Mascarpone, el formatge cremós i el pebre negre, fins a obtenir una barreja untuosa. Forrarem un plat de sopa o un bol amb paper film, hi posarem la barreja de formatges i li donarem una forma arrodonida o de disc, com una hamburguesa vaja…..I cap a la nevera, com a mínim durant una mitja horeta.

Mentrestant tallem la magrana per la meitat i la desgranem. Jo la poso cap per avall damunt el palmell de la mà i la pico amb la mà de morter fins que en surten totes les llavors. Un cop la barreja és freda i compacta la traiem de la nevera i l’arrebossem amb les llavors de la magrana: ho hem de fer amb cura i paciència perquè se’ns hi quedin ben enganxades. I ja està llest per portar a taula acompanyat de torradetes o crackers salades. Bon profit!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.