Publicitat
Publicitat

Anna Fité publica ‘Xala, va!’ una novel·la sobre un càsting musical adreçada al públic adolescent

Anna Fité publica 'Xala, va!'

Anna Fité, amb un dels exemplars de la seva nova novel·la | (c) Petit Sabadell

L’escriptora i guionista sabadellenca Anna Fité ja té una nova novel·la juvenil a les espatlles. Es tracta de Xala, va!, un llibre sobre la moda dels càstings per a grups i programes de televisió que ha publicat l’Editorial la Galera i que neix amb vocació transmèdia, és a dir, amb la intenció ser l’origen de diferents iniciatives en l’àmbit de la cultura i l’audiovisual. Aquesta novetat editorial es presenta aquest dimarts 21 de juny de 2016 en un acte (19.30h) al Museu del Gas en el qual, precisament, es demostrarà que Xala, va! no és només un llibre. Precisament, la presentació es fa coincidir amb el Dia Mundial de la Música, un dels components essencials de la proposta.

Xala,va! és la història de dues amigues, la Cinta i la Jana, molt fans d’un grup que s’anomena, precisament Xala, va. Quan aquest conjunt convoca un càsting per renovar els seus components, les dues decideixen presentar-s’hi però, abans, fan un pacte: o entren totes dues o no n’entra cap. Per assolir el seu objectiu, hauran de superar no només unes proves amb més de 200 aspirants sinó també les reticències dels seus amics i familiars. “No és una idea meva, de fet. Em van donar la llavor i jo l’he anat estirant per parlar de la fama mediàtica dels preadolescents i adolescents vinculada amb el món de la música, una de les meves passions”, explica Fité.

L’argument està especialment dirigit al col·lectiu protagonista. Per això, Xala, va! s’ha publicat dins la sèrie blava de la col·lecció Grumets de la Galera, dirigida al públic adolescent. “Representa que és a partir dels 12 anys, però tal i com són els nois i noies d’avui en dia, jo crec a partir de 10 anys poden gaudir-la perfectament”, valora l’autora.

Es tracta d’un segment de població “culturalment complicat perquè no té continguts propis”. “Els ‘productes’ dels petits els vénen grossos i els dels grans els vénen petits”, analitza Fité, de forma que constitueixen un públic una mica orfe, una circumstància que Xala, va! intentarà pal·liar en la mesura del possible. “A més, l’adolescència és una edat molt rica emocionalment que tenim etiquetada com a conflictiva quan, en realitat, si connectes amb ells t’ensenyen moltíssimes coses”.

Una sèrie, un musical i un CD

'Xala, va!' portadaEl procés de cocció de Xala, va! ha estat lent, donat el caràcter polièdric d’aquest projecte. De fet, va néixer com una sèrie de televisió, de la qual el llibre que s’acaba de publicar “en seria el capítol pilot, és a dir, on es presenten els personatges i el conflicte”, explica la seva artífex. La intenció és que al voltant d’aquesta idea es creïn diferents projectes tant de televisió com de teatre, en aquest darrer cas en format de musical.

De fet, aquest espectacle ja ha començat a gestar-se i en l’acte de presentació d’aquest dimarts ja es podran escoltar alguns dels temes interpretats per l’actriu Èlia Solé, el pianista Guillem Giralt i el grup SomSons. “Aquest musical és la meva obsessió actual –explica Anna Fité–. Hi explicarem el mateix que a la novel·la, però amb una segona part dedicada al que passa després del càsting”. Un altre dels projectes paral·lels, probablement el primer que veurà la llum, serà un CD amb les cançons en qüestió.

Malgrat la controvèrsia que tradicionalment envolta el tema central de Xala, va! –cal impulsar els més joves a fer càstings per aconseguir la fama?–, la novel·la no jutja ni arriba a cap conclusió. “No és una crítica perquè, justament, com a guionista, m’agrada reflectir tots els punts de vista en funció de les circumstàncies de cadascú i tenint en compte que la vida et fa canviar moltes vegades de pressupòsits”, argumenta Fité.

La publicació de Xala, va! a l’Editorial La Galera ha estat relativament fàcil pels bons resultats del seu precedent, Zoomwatts!!!, en aquest cas un llibre nascut d’un espectacle teatral homònim i que recentment ha arribat ja a la quarta edició, cosa que vol dir que se n’han venut més de 6.000 exemplars. “Estic contenta perquè veig que l’editorial aposta per mi i espero que segueixi sent així. Estic molt satisfeta amb La Galera”, conclou Fité.

Leave a Reply

Your email address will not be published.