Publicitat
Publicitat

Unit 9: ‘Goldilocks and the three bears’

Goldilocks-and-the-three-bears

En aquesta unitat d’Anglès en família ens agradaria parlar-vos d’un conte tradicional, es creu que d’origen escocès, molt antic, publicat a mitjans del segle XIX per Robert Southey: Goldilocks and the three bears, o sigui, La Rínxols d’Or.

Tots coneixem la història de la nena de cabellera rossa i rinxolada que es cola dins la casa de la família d’óssos quan aquests surten a passejar. Fins aquí, tots d’acord. En el que no es posen d’acord els més entesos és exactament en la moralitat de la història. Alguns diuen que el conte ens vol donar a entendre que s’ha de respectar la intimitat dels demés, altres afirmen que el conte ens vol ensenyar com hem de compartir el que tenim amb qui ho necessiti, tenint en compte, però, que només els servirà allò que realment els és de menester… També trobem els que opinen que el conte ens vol transmetre és que no ens hem de conformar amb el primer que trobem… Opinions ben variades. Amb quina us quedeu vosaltres?

Un cop presentat el protagonista de la unitat, comencem!

Primer de tot us presentem una fitxa d’imatges word wall. Hi presentem les paraules important del conte, o com es diria en anglès, les keywords. Les keywords són aquells mots que necessitem saber per entendre bé una historia i que es repeteixen la narració

Un cop familiaritzats amb el vocabulari del conte, us presentem un mini booklet ben senzill perquè els petits/es puguin pintar i, si ja comencen a llegir, puguin practicar frases ben senzilles i estructures que es van repetint durant tot el conte. Trobareu la fitxa i el booklet a:

[BOOKLET] Goldilocks and the three bears

Si teniu nens/es més grandets a casa, potser poden provar de llegir el conte directament.  Mireu quina versió  que us compartim:

Goldilocks and the three bears

Ens agradaria també recomanar-vos una versió senzilleta del conte, és el The three Bears d’en Byron Barton. Ens n’agrada la senzillesa amb què està escrit el text, amb estructures repetitives acompanyat d’unes il.lustracions ben dolces.

I si el voleu veure per dins i narrat, aquí teniu el vídeo:

I per completar aquesta unitat, i pensant en en els que no  us veieu amb cor de llegir el conte en anglès, us recomanem aquesta versió narrada/cantada que és ben divertida. Us encantarà!

Esperem que aquesta Unit us hagi agradat tant com a nosaltres preparar-la! Fins la propera doncs!

Happy Unit!

Tagged with
  1. Bons recursos i molt agraïda per l’aportació. És genial que es pensi en educar en familia i a casa, en comptes d’academies i extraescolars!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.