Publicitat
Publicitat

Unit 10: Autumn Hunt

Certament els dies es van escurçant però no podem negar que la tardor és una de les estacions més boniques i acolorides de l’any. Us animeu a combinar les vostres sortides per la natura i l’anglès? Doncs som-hi!

Primer de tot, tal i com fem a naturalKids, us presentem el vocabulari important relacionat amb el tema que ens agradaria treballar. I quina millor manera de fer-ho que que pintant aquesta fitxa:

[FITXA ‘AUTUMN VOCABULARY’]

Una manera de practicar el vocabulari és jugar al bingo. Us adjuntem unes fitxes que us hem preparat  perquè pugueu jugar en familia. Intenteu, això si, anomenar cada cosa tal i com es diu en anglès! Si dubteu amb la pronunciació, mireu aquest vídeo:

[BINGO CARDS]

[BINGO1, BINGO2, BINGO3]

Autumn Riddles

Aquí us hem preparat deu endevinalles relacionades amb vocabulari de tardor. N’hi ha de fàcils però d’altres no tant! Seria interessant veure com es repeteix l’estructura “What is it” al final de cada endevinalla, per preguntar si sabem el que és…

La repetició d’una mateixa frase, un cop n’han entès el sentit, fa que els petits la integrin i interioritzin. Més endavant, quan comencin a produir l’idioma, no l’hauran d’estudiar, sabran “sense saber per què” l’ordre de les paraules, i com es formula la frase. Els hi sonarà bé de la manera correcte perquè la tindran interioritzada. No creieu que és més fàcil així que no pas haver d’estudiar de grans?

[FITXA AUTUMN RIDDLES]

Treasure Hunt

I ara, ens agradaria fer-vos la proposta estrella: combinar l’anglès amb una sortida a la natura en familia amb aquesta activitat de Treasure Hunt. Només necessitareu una ouera de cartró buida i imprimir la fitxa següent que enganxareu a la tapa. Aquesta fitxa és una selecció de ‘tresors’ que els vostres fills/es hauran de trobar durant la sortideta per la muntanya i guardaran sota l’espai que correspon dintre de l’ouera.

D’aquesta manera, repassem vocabulari i el practiquem amb els nostres fills/es, donant un reforç ben positiu a l’idioma i alhora passant una estona en familia… Tot un encert, oi?

[FITXA ‘TREASURE HUNT’]

És molt probable que durant el passeig per la natura, apart de trobar tots els tresors que us proposem, trobeu força acorns (glans) que han caigut dels arbres. Si ja són a terra, els podeu agafar, portar a casa i pintar la part inferior de diferents colors, com mostra la fotografia superior. Quan s’assequin, els podeu posar en un bol de vidre i veureu quina decoració de tardor més bonica que us queda! I el més important, el record dels vostres fills/es d’una aventura amb vosaltres!

We are going to bear a hunt

I no podem acabar aquesta unit sense recomanar-vos un dels contes tradicionals anglesos per excel.lència. Parlem del llibre We are going on a bear hunt d’en Michael Rosen.  Si no el coneixeu, us adjuntem un vídeo preciós que resumeix una mica el seu argument, que és bàsicament l’aventura de cinc nens i un gos que van en busca d’un ós.

Viatgen a través d’un camp herba, d’un riu, del fang, d’un bosc, d’una tempesta… I tot i les dificultats, no tenen por, i així ho van cantant amb una rima que es va repetint durant  el conte i que descriu amb una onomatopeia cantada les característiques de cada obstacle.

Tot plegat canvia quan arriben a la cova i el final… L’haureu de llegir o veure! Us adjuntem un vídeo del conte narrat, disfrutareu molt! Com a curiositat us podem dir que, segons l’il.lustradora, cadascun dels escenaris (llevat del riu) està basat en diferents localitzacions  d’Anglaterra i Gales. Llocs apreciats per l’Helen Oxenbury.

Ara si, esperem que us agradi tant com a nosaltres. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.