Publicitat
Publicitat

Una alumna de les Escolàpies Sabadell guanya el concurs de dibuix per promocionar la targeta de transport T-12

Premi AMTU Escolàpies Sabadell 02

La Patricia amb els seus companys de classe, que també participaran del premi | (c) Petit Sabadell

La Patrícia Guerra, una alumna de 12 anys de sisè de Primària del col·legi Escolàpies Sabadell ha guanyat la nova edició del concurs de dibuix Apunta’t a la T-12, que organitza l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) per promocionar la tarja amb la qual els nois i noies d’entre 4 i 14 anys poden utilitzar il·limitadament el transport públic a la seva zona tarifària de residència simplement pagant una quota inicial de 35 euros. Aquest matí el president de l’AMTU, Jordi Xena; i el regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Xavier Guerrero, han estat a l’escola del carrer Sant Josep, al Centre, per lliurar a la Patrícia el seu premi: una bici elèctrica. Es dóna la circumstància, a més, que un altre dels quatre finalistes del concurs també és una alumna de les Escolàpies. Es tracta de l’Aroa Rodríguez, que té 11 anys i fa cinquè de Primària. A l’acte hi han assistit tots els nois i noies del centre, a més de professors, la mare de la guanyadora i la directora de les Escolàpies, Marta Villalibre.

Al concurs d’aquest any hi ha participat 163 nois i noies de 4 a 14 anys de quinze escoles i de tretze municipis diferents. Els dibuixos de la Patricia i l’Aroa van quedar entre els quatre finalistes juntament amb unes creacions realitzades per un alumne de cinquè de Primària de l’escola Bisbat d’Ègara de Terrassa i un de sisè de l’escola Roc Blanc de Viladecavalls. Tots els dissenys es van sotmetre a votació la setmana passada entre els assistents a la Jornada Catalana de Mobilitat celebrada a Mollet i la de la Patrícia es va endur la majoria dels vots.

Premi AMTU Escolàpies Sabadell

La Patricia amb els responsables de l’AMTU i l’Ajuntament | (c) Petit Sabadell

“És un bon dibuix i, a més, té pràcticament totes les modalitats de transport públic que tenim, cosa que explica per què l’hem triat”, ha dit aquest matí Xena. L’obra de la Patrícia es convertirà ara en un cartell per promocionar la T-12 a totes les escoles de Primària dels 40 municipis que formen part de l’AMTU i inclourà de forma visible el nom de l’autora i l’escola a la qual pertany. A més, els companys de classe de la guanyadora podran participar gratuïtament en una de les activitats d’El tren de l’ensenyament, que promou Ferrocarrils de la Generalitat. Això vol dir que podran anar a Montserrat, a la Vall de Núria o amb el Tren del Ciment de La Pobla de Segur.

“La bici m’encanta”

“Com que es tractava de fer un dibuix per promocionar la T-12, vaig posa-hi ha tarja envoltada dels transports en els quals es pot utilitzar”, ha explicat la Patrícia, que ha rebut el premi aprofitant la festa de final de curs de les Escolàpies. El cartell té, a més, un aire sabadellenc evident perquè el bus urbà que hi apareix és un de la TUS, que la guanyadora agafa “un munt de vegades”. La Patrícia és usuària de la T-12 tot i que viu a quatre carrers de l’escola i pot anar-hi a peu. A partir d’ara, però, potser ho farà en bici, un mitjà que li “encanta”. “I si és elèctrica, molt millor”, afegeix.

L’AMTU és una associació de municipis que té per objectiu la promoció del transport públic urbà i de la mobilitat en general. Actualment té associades 86 entitats: 84 municipis i 2 Consells Comarcals. Tot plegat representa una població de dos milions d’habitants i un volum de viatgers transportats de prop de 42 milions el 2015. Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona la sol·licitud de la targeta T-12 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2 (en la que s’hi inclou Sabadell), 3, 4, 5 i 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.