Publicitat
Publicitat

L’Escola Sant Nicolau renova i amplia les seves instal·lacions d’Infantil i Primària

Ampliació escola Sant Nicolau Sabadell

El ‘nou’ edifici, vist des del pati de l’escola | (c) Petit Sabadell

L’Escola Sant Nicolau, al carrer Jardí, al Centre de Sabadell, va inaugurar dissabte l’ampliació de l’edifici que acull les aules d’Infantil i Primària i que permetrà millorar les condicions en les quals fan classe bona part dels 900 alumnes del centre. Per bé que la inauguració oficial es va fer dissabte, les noves instal·lacions funcionen des del desembre, quan van finalitzar les obres iniciades el juliol de l’any passat. Mentre van durar els treballs, els alumnes van treballar en barracons habilitats al pati, que a hores d’ara ja s’han retirat. “Els que han estrenat les aules noves estan molt contents i la resta també, perquè ara, per fi, poden tornar a jugar a futbol a l’hora d’esbarjo“, explica Lourdes Cornellà, directora del centre.

Les obres han consistit en l’ampliació i modernització de l’edifici destinat als alumnes de P3 a quart de Primària i que, cinquanta anys després de la seva construcció, havia quedat petit i obsolet. La remodelació ha permès ampliar les classes, millorar l’aïllament general, implementar mesures d’estalvi energètic i renovar tots els subministraments, inclòs el de noves tecnologies. També s’han instal·lat pissarres digitals a totes les aules i s’han creat nous espais, com unes terrasses superiors o un pati amb un sorral per als més menuts. Tot plegat es va començar a gestar fa set anys, quan es va convocar un concurs d’idees per a l’ampliació i ha suposat una inversió de 850.000 euros, aportats íntegrament per l’escola sense suport de cap Administració, encara que es tracta d’un centre concertat. “En traurem molt profit”, avança Cornellà per qui, un cop completat aquest projecte, l’objectiu principal és “tenir encert en formar persones flexibles i adaptables a un món canviant, que siguin pacients i lluitadores per aconseguir el que es proposin i per aportar a la societat”.

Aula de l'Escola Sant Nicolau

Els pares, visitant les noves instal·lacions | (c) Petit Sabadell

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; i el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Ramon Burguès. Juntament amb el president de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, Oriol Sauquet, van visitar les instal·lacions, van descobrir la placa corresponent i van obrir una celebració que va incloure portes obertes i diferents activitats lúdiques i esportives per als alumnes i exalumnes de l’Escola Sant Nicolau. “És evident que una escola no són les instal·lacions sinó el compromís de la comunitat escolar, és a dir, els pares, mestres, alumnes i personal no docent. Però també està clar que aquest compromís es pot desenvolupar millor amb unes dependències adequades“, creu Sauquet. L’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau és l’entitat titular del centre i de la qual formen part tots els pares i mares dels alumnes.

“L’Escola Sant Nicolau és un centre que té molta significació a la xarxa educativa de la ciutat, especialment al Centre, i cal agrair l’esforç que fan per garantir un tema principal com és el de l’educació de qualitat”, considera l’alcalde Sánchez que, durant la inauguració, va recordar que un 36 per cent dels 18.500 aturats que hi ha a Sabadell no disposen d’estudis de Secundària, motiu pel qual “no tenen la instrucció necessària per fer un procés formatiu que els faciliti la reinserció en el món laboral”. Sánchez va reivindicar que la societat necessita “ciutadans lliures, exigents, crítics i democràtics” i va recordar que “la cultura i l’educació són les dues úniques eines per aconseguir-ho” motiu pel qual “és molt important millorar la xarxa educativa local”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.