Publicitat
Publicitat

L’Ambaixador de Ses Majestats tornarà aquest any a instal·lar el seu Campament Reial al Racó del Campanar L'emissari reial arribarà a Sabadell acompanyat de set carters reials que treballaran a diferents punts de la ciutat

Ambaixador Reial Sabadell 01

L’Ambaixador Reial en la seva arribada a Sabadell | (c) Petit Sabadell

Sabadell es prepara per donar la benvinguda, un any més, a Sa Excel·lència l’Ambaixador Reial, que aquest any tornarà a instal·lar el seu campament a Sabadell però ho farà amb importants novetats. L’emissari de Ses Majestats els Reis d’Orient arribarà acompanyat dels seus set carters oficials i s’instal·larà al Racó del Campanar (i no a la plaça del Gas com era costum des de fa uns anys). El representat de Ses Majestats ha anunciat a l’Ajuntament que la seva arribada a la ciutat serà el 26 de desembre, dia de Sant Esteve, al migdia. Com marca el protocol, el rebrà l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, i després dirigirà les seves primeres paraules als sabadellencs abans d’instal·lar-se al seu Campament, on s’hi estarà deu dies recollint les cartes i els desitjos dels nens i nenes. Aquest cop, però, els carters l’ajudaran en aquesta tasca en diferents punts de la ciutat.

L’Ambaixador torna al Racó del Campanar, un espai que ja havia ocupat en les primeres edicions d’aquesta iniciativa nadalenca impulsada per Sabadell Comerç Centre, que després es va instal·lar al mig de la plaça del Gas i, posteriorment, i a causa de la crisi econòmica, va passar al pati de la Casa Grau, a la mateixa plaça. “Recuperant l’emplaçament original, fem ciutat. Apostem per acostar-lo a la Fira de Santa Llúcia, a la Fansa i al Teixint el Nadal, i així donem una nova configuració a l’espai central de Sabadell“, creu l’alcalde Serracant. “Ens fa molta il·lusió tornar a l’espai central”, assegura Josep Maria Porta, president dels comerciants del Centre recordant que “l’objectiu d’aquesta activitat és donar suport al teixit comercial de la ciutat”.

El Campament Reial obrirà els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre a la tarda (de 17.30 a 19.30h). Els dies 30 i 31 de desembre funcionarà tot el dia (de 12 a 13.30 i de 17.30 a 19.30h). L’1 de gener, l’horari serà de 12 a 13.30h i de 17.30 a 20.30h, i els dies 2, 3 i 4 de gener es recuperarà l’horari de tarda (de 17.30 a 20.30 h). L’espai que ocuparà serà més petit que en d’altres edicions però es manté intacta la voluntat d’omplir de màgia i il·lusió el nucli antic de Sabadell i dinamitzar el Centre de la ciutat amb activitats per a tota la família.

Ambaixador Reial Sabadell 02

Els impulsors del Campament Reial | (c) Petit Sabadell

El dia 26 de desembre (12h) Serracant rebrà amb una solemne benvinguda l’Ambaixador Reial i els seus carters i patges davant de l’Ajuntament, és a dir, a la plaça Sant Roc. La manera en què les excel·lentíssimes autoritats vindran a Sabadell és un secret molt ben guardat i que només podran conèixer les persones que s’acostin a aquesta convocatòria. L’alcalde assegura que l’espera amb molta emoció i agraeix que l’Ambaixador vagi a veure’l “en uns dies en què l’enviat reial està tant enfeinat”.

Els altres representants dels Reis d’Orient, els carters reials, són una nova figura que les associacions de comerciants i dos mercats municipals incorporen al programa general del Nadal a Sabadell. Aquests personatges portaran el mateix vestuari que l’Ambaixador i una escenografia similar i s’instal·laran per diferents punts de la ciutat per atendre els petits i petites que no vulguin desplaçar-se fins el Centre. En concret, s’instal·laran al Mercat dels Merinals, el Mercat de Campoamor, el carrer de Sol i Padrís, la plaça del Pi de Ca n’Oriac, la plaça de la Creu de Barberà, l’avinguda de Matadepera i la plaça de Cristóbal Ramos a Torre-romeu. Els set carters també acompanyaran l’ambaixador durant la Cavalcada de Reis.

Els carters reials segueixen l’aposta iniciada l’any passat per l’Ajuntament basada en establir un fil conductor del Nadal a Sabadell, amb un relat que vincula el passat tèxtil de Sabadell, el seu patrimoni cultural i les tradicions locals. En aquest sentit, el canvi d’ubicació del Campament Reial també està relacionat amb els referents que apareixen en el conte Nit de reis a Sabadell, escrit per David Vila Ros i reeditat per l’Ajuntament. També s’inspiren en aquest relat els 9.000 fanalets que s’han distribuit entre els nens i nenes per tal que il·luminin el camí dels Reis Mags durant la Cavalcada del 5 de gener.

Leave a Reply

Your email address will not be published.