Publicitat
Publicitat

Alumnes de nou escoles de Sabadell fan un vídeo de receptes per fomentar l’alimentació equilibrada Es tracta d'una acció inclosa en el programa municipal Barris Saludables, que vol prevenir l'obesitat

alumnes promocionen alimentació equilibrada

Un moment del vídeo realitzat pels nois i noies

L’Ajuntament impulsa el programa Barris Saludables, en el marc del Pla Educatiu de l’entorn, amb l’objectiu de fomentar l’alimentació saludable als centres escolars de Sabadell. En aquest context, els alumnes de nou escoles han gravat un vídeo pensat per esdevenir una nova eina didàctica per als nens i nenes. Es titula Receptes saludables i el seu missatge principal és la importància de portar una alimentació equilibrada per evitar l’obesitat i els problemes de salut associats. El treball s’ha fet públic coincidint amb el Dia Mundial de l’Obesitat i el Dia Mundial de l’Alimentació, que s’han celebrat l’11 i el 16 d’octubre respectivament. En aquest projecte, són els alumnes els que proposen i elaboren, a l’aula, receptes saludables .

Per la seva part, personal tècnic municipal assessora el professorat i li ofereix eines de sensibilització. Així mateix, acompanyen els centres educatius en el desplegament d’activitats que promocionin una alimentació equilibrada,sensibilitzin les famílies sobre la importància del menjar saludable i de l’activitat física en el dia a dia dels infants i que a la vegada facilitin que els alumnes siguin agents actius en la promoció d’aquestes premisses dins les seves famílies i amb el seu entorn en general. Les escoles que han participat en l’edició d’aquest vídeo són Agnès Armengol, Alcalde Marcet, Arraona, Calvet Estrella, Joaquim Blume, Joan Montllor, Joan Maragall, Juan Ramón Jiménez i Miquel Carreras.

El programa Barris Saludables planteja les seves accions des d’un enfocament comunitari. Es tracta, sobretot, d’articular propostes que impliquin diversos actors, adreçades i adaptades a les diferents edats, des de P3 fins a sisè de Primària. A banda del vídeo, una de les propostes més destacades que s’hi ha portat a terme darrerament ha estat el projecte de promoció de l’activitat física Juga i Belluga’t, realitzada també de forma conjunta amb els centres educatius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.