Els alumnes de Primària de quatre escoles de Sabadell creen cooperatives per experimentar el món de l’emprenedoria Els centres Can Llong, Can Deu, Cifuentes i Arraona participen aquest curs al projecte 'Cultura Emprenedora'

cooperatives

Els alumnes de les escoles de Can Deu i Can Llong a la recepció al Saló de Plens | (c) Petit Sabadell

Els alumnes i professors que participen aquest curs al projecte de Cultura Emprenedora (CUEME), que promouen l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona, han donat avui el tret de sortida a la iniciativa amb una visita al Saló de Plens de l’Ajuntament en la qual han fet la presentació oficial de les cooperatives que han creat a l’escola i amb les quals treballaran fins a finals de curs, quan posaran a la venda els productes que hagin creat. En aquest projectem que vol fomentar l’emprenenoria entre els escolars de Sabadell, hi participen aquest any un total de 180 nois i noies de cinquè i sisè de Primària de les escoles de Can Llong, Can Deu, Cifuentes i Arraona. Al llarg de tot el que resta de curs escolar, els participants gestionaran diferents cooperatives reals, gestionaran un microcrèdit i produiran petits articles que posaran a la venda.  D’aquesta forma s’aproparan “als elements i valors vinculats a la creació d’empreses i a les possibilitats del treball autònom”, afirmen els responsables del CUEME. L’objectiu principal del projecte és incrementar la creativitat, la innovació i l’esperit emprenedor a l’educació Primària, responent a un dels objectius estratègics definits per la Comunitat Europea amb l’horitzó del 2020.

A la recepció d’aquest matí a la plaça Sant Roc, els nous cooperativistes han inscrit les seves empreses, n’han presentat els estatuts i han rebut el recolzament dels regidors d’Educació, Joan Berlanga; i de Treball, Eduard Navarro.  Els alumnes de cinquè de Primària de l’Escola Can Llong han presentat tres cooperatives que es diuen Candoira, Paquito Membrillo i Kids Class. Els de cinquè de  l’Escola Can Deu han presentat la cooperativa Merca10. A l’Escola Cifuentes, els alumnes de cinquè han creat dues cooperatives: Articoope i Coopstar i finalment, els de cinquè de l’Escola Arraona han presentat la cooperativa Craft SC.

Objectes artesans

La major part de les cooperatives estan orientades a la venda d’objectes elaborats manualment pels alumnes, articles de papereria, o joguines. Segons els alumnes de Can Deu, la part més complicada de tot el que han fet fins ara  ha estat escollir el producte: “No sabíem si fer llibretes, punts de llibres, imants, o bolígrafs”, apuntava un d’ells. Per la seva banda, els nanos de Can Llong han avançat que entre seves opcions hi havia “fer Hamma Beads, slime (una massa gelatinosa per jugar que abans es coneixia com a Blandi Blub), llapis decorats o vasos personalitzats  amb motius infantils”, ha exposat l’Aron, un alumne de 5è B.

Aquestes cooperatives escolars comptaran amb el suport de cooperatives reals de Sabadell, que actuaran com a mentres. Les empreses col·laboradores són Luika (atenció a persones amb diversitat disfuncional), Educació eqüestre (educació amb cavalls), Filigrana Productions (creació multimèdia) i Camper Diem (customització de furgonetes). A més a més, els alumnes de segon de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa, donaran un cop de mà als nois i noies a l’hora de crear la seva imatge corporativa.

Al llarg de tot el curs escolar cada grup gestionarà las seva cooperativ fent un simulacre d’estratègia empresarial per posar-los a la venda. Els seus productes es posaran a la venda els dilluns 7 i 21 de maig en unes parades que se situaran als voltants del Mercat Central de Sabadell. Part dels diners que es recullin d’aquesta venda es destinaran a ONGs i organitzacions sense ànim de lucre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.