Publicitat
Publicitat

Alumnes de Primària de les Escolàpies creen pessebres per a la 41a mostra de l’Acadèmia Catòlica de Sabadell Neix "un nou projecte d'il·lusió" en el què hi han treballat alumnes, mestres, pares i l'Agrupació de Pessebristes

escolàpies

Els alumnes han creat els diorames als tallers dels professionals de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell | (c) Escolàpies Sabadell

INFORMACIÓ ELABORADA PER ESCOLÀPIES SABADELL

Els alumnes de segon de Primària del col·legi Escolàpies Sabadell han elaborat amb molta il·lusió cinc pessebres per la 41a Exposició de Pessebres que l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell porta a terme, un any més, l’Acadèmia Catòlica de Sabadell, al Center. Els diorames creats els infants, amb plastilina i molta minuciositat, amb l’ajuda dels professionals de l’Agrupació de Pessebristes i els pares i mares, ja es poden visitar en una de les sales de la mostra.  

La professora responsable d’aquest projecte explica com va sorgir la idea: “Quan em van proposar ser tutora d’aquest curs de segon de seguida vaig començar a fer llistes de coses, possibles activitats; conceptes relacionats amb el lema de curs, el treball cooperatiu i l’estil propi de l’escola, projectes…..”, exposa. “El primer pas va ser posar-me en contacte amb el Joan González, president de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell i amb la Sandra, una de les pessebrista de l’Agrupació que havia vingut fa un parell d’anys a l’escola a fer un taller. Després de diverses reunions va quedar perfilat tot el taller”, afegeix.

El taller s’ha materialitzat en cinc grups d’alumnes que han fet les seves pròpies representacions de pessebres, amb l’ajuda dels talleristes de l’Agrupació, i que ara comparteixen la seva experiència i les seves obres. 

Els pessebres de les Escolàpies

GRUP 1: El David Rivera és el responsable del grup. Els seus components són Ian Castro, Max Roca, Miquel Rodríguez i Ivan Escribano. “Em va agradar molt quan fèiem, amb el punxó, els maons i la porta”, explica el Max Roca.

 

GRUP 2: El Manel Cases és el responsable del grup. Els seus components són Mario Pérez, Gabriel Domingo, Alex Cortes i Pau Cervera. “La idea de la Carme em va agradar molt i que vinguessin els pares. També els professors eren molt bons i simpàtics”, assegura l’Alex Cortés. 

 

GRUP 3: L’Itziar Alonso és la responsable del grup. Els seus components són Yago Pérez, Eric Capilla, Izan Martín. “M’ha encantat pintar les cases i la torre”, diu l’Itziar Alonso.


GRUP 4: L’Izan Cobo és el responsable del grup. Els seus components són Daniela López, Mar Cárdenas, Aaron Parejo,Sofia Guiramova, Alejandro Mendoza. “M’ha agradat molt fer les estrelles amb guix: posaves aigua i després guix  en un motllo de silicona”, exposa l’Aaron Parejo.

 

GRUP 5. El responsable del grup és el Jose Vicente Domingo. Els components del grup són Marco Haro, Javier Díaz, Daniel Montalvo, Arnau Franquesa. “M’ha agradat molt fer figures de plastilina amb els pares”, diu el Javier Díaz.

L’experiència de les mares

Els pares i les mares dels alumnes també han participat del projecte i estan molt contents de com ha funcionat. La Sandra, que és mare la del Daniel, de segon de Primària, i del Jesús, de primer d’ESO, explica que “ha estat una experiència única, per la il·lusió dels nens, les anècdotes que hi sorgien i la bona companyonia de tots“. La Pili és la mare del Miquel, alumne de segon de Primària, i explica que “cada setmana hem après una cosa diferent fins que hem finalitzat el nostre pessebre. Ha estat una experiència molt maca i satisfactòria veure’n el resultat“. La Vanessa, Mare de la Itziar, confessa que, “a nivell personal, m’ha deixat sense paraules. He vist una implicació des del principi per ensenyar la seva passió per un hobby”, amb moltes ganes. Indirectament també hem enfortit molts valors, que jo pensava que s’estaven oblidant en l’actualitat, com pot ser un treball en equip, el compartir, ajudar….”.

Així ha estat com, de l’empenta dels professors ha nascut “un nou projecte d’il·lusió”, en paraules de la professora, en el qual els alumnes han pogut crear els seus propis pessebres com uns professionals. Els mestres, alumnes i mares de les Escolàpies de Sabadell volen agrair la col·laboració dels Pessebristes locals per fer possible la seva participació en aquesta tradició del Nadal a Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.