Alumnes de Salesians Sabadell, guardonats amb el segon premi al concurs NeuroArt de la UAB

L’obra guardonada | (c) Salesians Sabadell

INFORMACIÓ ELABORADA PER SALESIANS SABADELL | Els alumnes de tercer d’ESO de Salesians Sabadell han participat en el projecte NeuroArt, amb el qual la Universitat de Barcelona, a través de l’Institut de Neurociències, la Facultat de Belles Arts i la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i), promou l’interès per la ciència a través de la seva connexió amb l’art.

Dins de la franja per projectes STEAM de l’escola, els alumnes van realitzar un total de 16 obres. Després d’un procés de co-avaluació d’alumnes i docents, l’obra seleccionada per representar a Salesians Sabadell va ser Memòries d’un museu. L’Ana, el Denís, l’Óscar i el Pol han volgut plasmar en aquesta obra com actituds com l’assetjament o el masclisme i capacitats com la llibertat o l’amor són controlades pel centre de les emocions, el cervell. Aquests conceptes queden representats creant les memòries d’un museu per mostrar els seus efectes: disminució de l’aprenentatge, estrès, consciència i alteració del sistema nerviós. És una obra interdisciplinària on es fusionen pintura, dibuix, escultura i collage i on cal remarcar l’ús de materials reciclats com fils, film, fulles i fusta.

El 30 de juny, la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) va notificar els guardonats. D’un total de 30 obres seleccionades,  la creació de Salesians Sabadell ha obtingut el segon premi. Un guardó que ens esperona a seguir treballant per potenciar les vocacions científiques entre el nostre alumnat així com el treball en equip i la cooperació per generar lligams que faciliten la inclusió i que permeten una educació oberta, flexible i participativa.

Més informació:

Leave a Reply

Your email address will not be published.