Publicitat
Publicitat

‘Aladí i la llàntia meravellosa’ torna a volar al Teatre Sant Vicenç

‘Aladí i la llàntia meravellosa’ torna a volar al Teatre Sant Vicenç
Aladi1

Una escena del muntatge | (c) Centre Sant Vicenç

El grup de teatre del Centre Parroquial Sant Vicenç reestrena aquest cap de setmana al seu escenari del carrer Montllor i Pujal, a la Creu Alta, un dels seus darrers grans èxits. Es tracta d’Aladí i la llàntia meravellosa, un musical basat en Les mil i una nits que la formació va presentar a finals de 2012 amb un gran èxit i que ara es podrà veure cada diumenge en dues ocasions (a les 11.30h del matí i a les 18h de la tarda) fins el 6 d’abril de 2014. Aladí i la llàntia meravellosa  “és una és una història fantàstica, amb una combinació d’escenes, d’ambients encisadors, de músiques màgiques, de tresors per descobrir i de petites sorpreses que deixaran a l’espectador captivat”, expliquen Jaume Pont i Esther Mas, els directors d’una proposta “deliciosa, fascinant, diferent i atractiva per a petits i grans”.

Malgrat que en alguns aspectes l’estètica és la mateixa, el muntatge va més enllà de la història d’amor que va immortalitzar el 1992 la coneguda pel·lícula de Disney. En aquest sentit, la versió sabadellenca recupera parts de la narració original, la qual cosa permet incorporar valors com l’amistat o l’esforç personal i col·lectiu per aconseguir un objectiu. També s’introdueixen nous personatges còmics i alguns elements d’intriga.

La preparació d’Aladí es va iniciar a mitjans de maig del 2011 amb un càsting entre els nois i noies del Centre Sant Vicenç centrat principalment en les aptituds dels aspirants a l’hora de cantar. Tot el repartiment està format per socis de l’entitat i és una combinació de veterans amb joves promeses i un bon grup d’alumnes del Taller de Teatre. L’elenc està integrat per 140 persones de 3 a 60 anys, que s’alternen en les representacions. L’encapçalen Oriol Rifer i Albert Martí (Aladí); Marina Font, Marta Bernal i Beatriu Boronat (princesa); Marc Lorenzo i Francesc Asens (geni de la llàntia); Josep Gutés i Toni Mas (Jaffar); i Francesc Rocamora, Carles Tricuera i Quirze Casablancas (sultà).

Aladí i la llàntia meravellosa al Teatre Sant Vicenç de Sabadell

Una escena del muntatge | (c) Centre Sant Vicenç

Un muntatge complex
La producció ha requerit una gran tasca de disseny i confecció de vestuari, un dels aspectes més complexos, juntament amb l’escenografia. El muntatge exigeix el màxim rendiment a tots els recursos tècnics del Teatre Sant Vicenç. Els decorats s’han fet amb un material innovador per tal de donar major relleu, profunditat i perspectiva i recrear millor els ambients de l’obra i també s’ha enginyat un sistema que permet simular el vol dels protagonistes amb la catifa màgica. Un altre dels moments culminants és quan fa acte de presència a escena un camell, cedit pel Teatre del Sol que el va utilitzar en el musical Joseph i el meravellós abric en Techicolor. “És fantàstic poder comptar amb l’ajut i el suport d’altres entitats de teatre de la ciutat, les coses es simplifiquen molt quan reps una resposta positiva de la gent”, assegura Esther Mas.

Un altre de les curiositats d’Aladí i la llàntia meravellosa són, precisament, les llànties que hi apareixen i que van arribar a Sabadell directament des del Gran Basar d’Istambul, a Turquia. Es tracta, per tant, de quatre llànties autèntiques. “Les hem fregat totes, i de moment no sembla que vinguin amb un geni a l’interior”, assegura Jaume Pont, que afegeix: “Qui sap si el dia de l’obra…”

Pots consultar tota la informació de les funcions a l’Agenda del Petit Sabadell

Leave a Reply

Your email address will not be published.