Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament de Sabadell destina 400.000 euros als ajuts per llibres i material escolar pel proper curs

Eleccions Consells Escolars

(c) Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell dedica aquest any 400.000 euros a les beques per a l’adquisició de llibres de text i material escolar per a les famílies de la ciutat amb dificultats econòmiques. La convocatòria per sol·licitar aquests ajuts es va obrir el 12 de maig i es tancarà el proper divendres, 29 de maig. Aquest any, el termini s’ha avançat per tal de coincideixi amb el de les beques de menjador, de forma que les famílies que es vulguin acollir a les dues prestacions “puguin realitzar els tràmits de la forma més còmoda, és a dir, desplaçant-se només una vegada a les oficines on cal dirigir-se”, explica el regidor d’Educació en funcions de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Burgués.

L’objectiu del programa és que “els nens no pateixin, en la mesura del possible, els efectes de la crisi”, sobretot en un àmbit tan sensible com és l’escolar. Amb les beques per a llibres de text i material escolar es vol garantir  la igualtat d’oportunitats entre els escolars sabadellencs  i  vetllar per l’equitat del sistema educatiu públic, a la vegada que es col·labora amb les famílies en l’esforç econòmic que comporta l’inici del curs escolar.

Les sol·licituds per optar a aquests ajuts es poden descarregar de la pàgina web de l’Ajuntament o bé es poden recollir a les escoles o les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana. Les bases que regulen la concessió, aprovades pel Ple municipal, estableixen que els beneficiaris han d’estar empadronats a Sabadell, matriculats en una escola pública cursant estudis de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària o Educació Especial i disposar d’una renda familiar que no superi els llindars màxims establerts a les bases.

Una quantitat insuficient

Els 400.000 euros disponibles es distribuiran entre les sol·licituds admeses i no superaran els 100 euros per cada nen tenint en compte el cost total dels llibres de text i del material escolar. Els diners no els reben les famílies, sinó les AMPA de les escoles on assisteixen els beneficiaris, donat que en la majoria de centres de la ciutat es socialitzen els llibres i, a més, d’aquesta forma “es garanteix que els diners es destinin efectivament al que s’han de destinar”, explica Burgués.

El titular d’Educació dels últims anys, que en les properes setmanes deixarà la plaça de Sant Roc, creu que la quantitat destinada a les beques per a llibres de text i material escolar “no és suficient” però que, com a mínim, soluciona el problema derivat del fet que fa quatre anys la Generalitat va suprimir aquestes ajudes. Així, va posar les Associacions de Mares i Pares dels centres escolars catalans en un problema molt greu perquè, durant un temps van haver d’assumir aquesta despesa. “No és una quantitat suficient però resolem les tensions de tresoreria de les AMPA amb la mateixa quantitat que la Generalitat destinava a Sabadell quan va decidir tallar aquest programa”, conclou Burgués.

Leave a Reply

Your email address will not be published.