Publicitat
Publicitat

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha donat gairebé 6.000 ajuts de menjador escolar aquest curs

Ajuts de menjador escolar

Un menjador escolar | (c) Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha donat aquest curs 5.903 ajuts de menjador escolar als alumnes de la comarca, segons han dit explicat matí el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Lluís Baulenas, i el conseller comarcal d’Educació, Joan Carles Paredes. Si bé en un principi, es van atorgar 4.933 beques menjador amb un pressupost previst de 3.123.882 euros, una aportació extraordinària de 365.000 euros per part del Govern català ha permès augmentar el nombre de beneficiaris en 970 nois i noies. En total, les beques menjador d’aquest curs han comptat amb un pressupost proper als tres milions i mig d’euros. És la principal implicació del Consell Comarcal en l’àmbit de l’Ensenyament juntament amb el transport escolar. En aquest cas, un total de 2.252 alumnes han utilitzat el transport obligatori i no obligatori gestionat per l’ens, que ha ofert 125 rutes per arribar a 41 centres educatius, amb un cost proper als cinc milions d’euros. El finançament d’aquests serveis correspon a la Generalitat mentre que el Consell Comarcal s’ocupa de la seva gestió.

Beques del 100 per cent

Una de les novetats principals de les beques menjador pel curs que ve serà la creació d’ajuts que cobriran el 100 per cent del cost del menjador per als seus beneficiaris després que aquest curs s’hagin detectat algunes famílies que havien de renunciar a la beca perquè no podien assumir el pagament del 50 per cent del cost del servei tal i com estava previst. En molts d’altres casos, a més, aquesta despesa l’han assumit els ajuntaments que en el conjunt de la comarca han aportat uns dos milions d’euros per poder abastar totes les sol·licituds existents. “Hem fet un treball amb les escoles per detectar aquestes famílies”, ha assegurat Baulenas, que també ha anunciat que el proper curs hi haurà uns criteris comuns per a tot Catalunya a l’hora d’accedir als ajuts individuals de menjador.

Aquests criteris els ha elaborat un grup de treball integrat per representants dels Consells Comarcals, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del Departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’igualar el procés a tot el país. Aquests nous criteris afectaran l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil de centres públics. En qualsevol cas, Paredes ha deixat clar “el compromís del Consell Comarcal per donar el màxim de resposta als problemes socials de la ciutadania” malgrat que “els recursos no són sificients. En aquest context, l’ens comarcal “continuarà prioritzant la vessant social”  ha garantit el conseller.

Leave a Reply

Your email address will not be published.