Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament cedirà 350 tauletes a nois i noies de la ciutat per tal que puguin continuar el curs de forma telemàtica El material es distribuirà, en règim de préstec, principalment entre alumnes de tercer a cinquè de Primària

tauletes covid-19

Les tauletes s’hauran de retornar als centres educatius quan es reprenguin les classes | (c) Cedida

REDACCIÓ | L’Ajuntament de Sabadell facilitarà 350 tauletes amb connexió a internet a alumnes de la ciutat per tal que puguin seguir els continguts del tercer trimestre de curs per via telemàtica. La plaça de Sant Roc dedicarà aproximadament 80.000 euros per a l’adquisició d’aquest material, que complementarà el que ha habilitat el Departament d’Educació de la Generalitat i que, en una primera fase, ha facilitar dispositius i connexió a la xarxa a un miler d’alumnes principalment de famílies en situació de vulnerabilitat.

Mentre que el material de la Generalitat es destina, prioritàriament, a alumnes de sisè de Primària i quart d’ESO, donat que es tracta de cursos que marquen un canvi d’etapa educativa, les tauletes de l’Ajuntament es destinaran a nois i noies entre tercer i cinquè de Primària. La xifra definitiva de dispositius s’està acabant de concretar perquè s’estan acabant de registrar les demandes que els diversos centres docents han dirigit a la Generalitat. A més d’equips nous, el Govern català també cedirà als alumnes equips extrets de les escoles i degudament reconfigurats.

Un cop els propers dies l’Ajuntament tingui les tauletes, les farà arribar a la Generalitat, perquè és el Departament d’Educació l’organisme que disposa de les dades dels alumnes, perquè les inclogui en la distribució de dispositius que està realitzant a la ciutat.

Els dispositius facilitats als estudiants es consideren un préstec durant el període de confinament i s’hauran de retornar als centres educatius quan es puguin reprendre les classes. A més, després que l’Ajuntament ho hagi demanat, la Generalitat autoritzarà al personal adient dels centres educatius que ho sol·licitin per tal que puguin accedir a les escoles i agafar material escolar per facilitar-lo als alumnes que no en tinguin i no tinguin possibilitats d’adquirir-lo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.