L’Ajuntament de Sabadell destinarà 440.000 euros a beques de llibres i material escolar per al proper curs És la mateixa quantitat que l'any passat i ERC denuncia que no s'ha tingut en compte la situació creada pel covid-19

ajuts material escolar

L’any passat es van concedir més de 7.000 ajuts

REDACCIÓ | L’Ajuntament de Sabadell destinarà 440.000 euros –la mateixa quantitat que l’any passat–  a les beques per a l’adquisició de llibres i material escolar per al curs que ve. La junta de govern local va aprovar ahir la convocatòria d’aquests ajuts, que s’obrirà de l’1 al 19 de juny.  Aquest any, degut a les mesures de contenció de la pandèmia de covid-19, les sol·licituds s’hauran de fer telemàticament tot i que les famílies que no tinguin mitjans per fer-ho d’aquesta manera podran demanar hora per fer-ho presencialment. També s’habilitarà un telèfon d’assessorament per resoldre dubtes. De moment, no s’ha facilitat ni la plataforma a través de la qual es podrà fer la sol·licitud online ni el telèfon de consultes.

Una de les novetats d’aquest any és que les famílies que ja van presentar la sol·licitud per a l’actual curs escolar (2019-2020) no hauran de tornar a introduir totes les dades personals, sinó que només hauran de verificar aquelles en què hi hagi hagut variacions, com ara un canvi de domicili o un naixement, per exemple. El curs 2019-2020 es van concedir 7.179 beques.

Els ajuts es destinaran alumnes de centres educatius públics i concertats des de segon cicle d’educació infantil fins a quart d’ESO i educació especial. Un cop rebudes les peticions per part de les famílies, les beques s’atorguen distribuint la dotació pressupostària total entre totes les sol·licituds que compleixen els requisits previstos a les bases i la convocatòria. L’objectiu d’aquesta mesura és afavorir l’equitat escolar reduint la despesa que l’inici de curs suposa per a les famílies.

ERC vol més diners i més supòsits

El fet que la quantitat destinada a aquestes beques sigui la mateixa que l’any passat no respon a la nova situació creada, per a moltes famílies, per la pandèmia de covid-19, segons el grup municipal d’Esquerra Republicana. La formació ha demanat que s’incrementi la dotació per a aquests ajuts i que s’ampliïn els supòsits que es valoren per a concedir-los incloent, per exemple, aquelles famílies que pateixen els efectes d’un ERTO degut a l’alarma sanitària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.