Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament remodela l’àrea de jocs del Parc Taulí dins del programa per rehabilitar aquests espais a tota la ciutat Durant l'any 2017 s'han remodelat també les zones recreatives del Vapor Buixeda i del Pla de l'Amor dels Merinals

Nova àrea de jocs infantils al Parc Taulí

La remodelada àrea de jocs infantils del Parc Taulí | (c) Petit Sabadell

La nova àrea de jocs infantils del Parc Taulí ja està en marxa. La remodelació d’aquesta zona recreativa davant de l’Hospital Parc Taulí és la darrera acció que ha fet l’Ajuntament de Sabadell aquest any dins del pla de manteniment de les zones de joc infantil a la ciutat, que aquests últims mesos també ha comportat la restauració dels recintes infantils que hi ha a la plaça davant del Vapor Buixeda Vell, al Centre, i la plaça del Pla de l’Amor, als Merinals. Els jocs que hi havia al Taulí s’han substituït per uns altres de més nous amb els quals, a més, els nens poden jugar en grup, com una teranyina i jocs per trepar. La zona, però, encara no està enllestida del tot, ja que falta construir-hi una rampa d’accés i arreglar les fonts que estan fetes malbé.

El regidor d’Espai Public, Xavier Guerrero, explica que aquesta renovada zona de jocs del Taulí “no està en el seu punt màxim d’esplendor”. “Falta posar-hi una petita rampa. Mentre no la tenim construïda, els veïns n’han fet espontàniament una, rascant la sorra”, afegeix. Aquests elements que falten s’han ralentit per temes burocràtics, però Guerrero preveu que estiguin enllestits durant les properes setmanes. A més, durant l’any 2019 també s’hi incorporarà una àrea per a gossos ben a prop dels jocs, amb la idea que aquests dos recursos creïn “un espai de trobada pels veïns”. “Aquest, però, és un altre projecte, una iniciativa que forma part del procés participatiu que vam fer a l’Ajuntament l’any passat, però que encara s’ha de licitar”, argumenta Guerrero.

La remodelació de la zona de jocs del Taulí forma part del pla de l’Ajuntament per arreglar els parcs de tota la ciutat. De cara a l’any 2018, l’objectiu és seguir fent “un rentat de cara als tres o quatre parcs que es considerin més urgents en el marc d’aquest programa que ha inclòs la realització d’un inventari de tot els parcs de la ciutat”, assegura el regidor. La primera remodelació prevista ésla plaça de Ca n’Oriac, que clama al cel tal i com està. A banda d’aquesta, n’hi ha moltes altres, que estan fatal“, admet Guerrero. Tot i això, “encara no hi ha cap pressupost de cara el 2018 sobre la taula, però de ganes d’arreglar-les, n’hi ha moltes”, assegura.

Una futura nova zona de jocs al Parc Central

A part de renovar els parcs infantils de Sabadell, en un futur proper, l’any 2019, l’Ajuntament construirà “una nova zona de jocs al Parc Central, que serà l’àrea de jocs més important en la que s’haurà invertit durant tot el mandat, uns 150.000 euros”. Hi haurà jocs dirigits a nens amb mobilitats reduïda, zones per trepar, escalar o rodolar i també per fer activitat física. “Tot plegat, a més, amb la creació de zones d’ombra” en aquest gran parc al límit entre Sabadell i Barberà.  “A les afores hi viu molta gent i és un dels llocs que està més deixat i necessita un rentat de cara”, argumenta el responsable municipal d’Espai Públic.

Paral·lelament, l’Ajuntament també preveu instal·lar una àrea multiesportiva en una zona propera del nou centre cívic de Torre-romeu, on hi instal·laran una cistella i una pista de bàsquet i de futbol. “Serà un gran espai multifuncional i multiesportiu i constituirà una de les altres grans inversions que farem l’any 2018 en equipaments esportius. Serà un espai de trobada per fer activitat física pel jovent i els nens”, anticipa el responsable municipal.

  1. Gemma Gil Ribes 25/10/2017, 21:30

    A moltes place sels fa falta arreglar els jocs infantils

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.