Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament dona per finalitzada la programació la programació d’hivern-primavera a causa del Covid-19 La decisió obliga a finalitzar prematurament la temporada de LaSala Teatre i la Joventut de la Faràndula

programació suspesa covid-19

Eric Alés i Paula del Río en un assaig d”Aladí’ que la Joventut de la Faràndula havia d’estrenar el maig | (c) Cedida

MARC SABATER | L’Ajuntament de Sabadell s’ha avançat a l’explicació oficial del procés de desconfinament per la pandèmia de Covid-19 i avui ha comunicat que dóna per finalitzada la programació de la temporada hivern-primavera als seus equipaments, és a dir, el Teatre La Faràndula, el Teatre Principal, l’Estruch i LaSala Miguel Hernández. La plaça de Sant Roc ha pres aquesta decisió atesa “la situació d’incertesa que es viu actualment” i la impossibilitat de donar una data d’obertura concreta per als teatres municipals. A la pràctica, entre moltes d’altres conseqüències, això implica que dues de les principals entitats de la programació familiar de la ciutat, LaSala Teatre i la Joventut de la Faràndula, hagin hagut de donar per finalitzat el seu curs.

Els farandulers han anunciat que aturen “definitivament” la seva programació, que es va interrompre precisament quan estaven representant el musical El préssec gegant a La Faràndula. Aquest espectacle només es va poder representar en tres de les sis ocasions previstes a causa del tancament de teatres per la lluita contra el coronavirus. La suspensió de la temporada obligarà també a la Joventut de la Faràndula a reprogramar l’estrena d’Aladí, una producció que havia de veure la llum a mitjans de maig a l’escenari del carrer de la República. Això farà que, per primera vegada en molts anys, la temporada de l’entitat no hagi inclòs cap estrena de teatre familiar.

També LaSala Teatre ha anunciat ja que atura la seva activitat fins després de les vacances d’estiu i que està treballant per reprogramar els espectacles suspesos:

L’altra gran entitat de teatre familiar de Sabadell, el Teatre Sant Vicenç de la Creu Alta, encara no ha decidit què farà amb la seva programació, que havia previst per a finals de març l’estrena d’un nou musical de programació pròpia titulat No sé què vull ser i elaborat amb cançons d’Ariana Grande, Bruno Mars o Ed Sheeran. “Un cop se sàpiga exactament la data de la fi del confinament i com es farà aquest procés, parlarem amb els directors dels projectes que han quedat penjats i amb els equips artístics i tècnics i a partir d’aleshores veurem com ho reprogramem”, han explicat fonts de l’entitat.

Retorn de les entrades

Un cop suspesa la programació, l’Ajuntament està treballant per organitzar el retorn dels diners de les entrades per a tots aquells espectadors que ja les havien adquirit, per bé que el procediment no està decidit i s’informarà “tan aviat com sigui possible”. La regidoria de Cultura també treballa per reprogramar els espectacles suspesos a la temporada que començarà la propera tardor. La idea és que “l’afectació al sector sigui la menor possible”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.