Publicitat
Publicitat

Llum verda a les obres de construcció de la nova Escola Virolet, al barri de Can Llong L'Ajuntament aprova la llicència d'obres del nou edifici, que costarà 4,1 milions d'euros i 18 mesos de treballs

Virolet

L’Escola Virolet funciona, de fa anys, amb mòduls prefabricats

REDACCIÓ | La Junta de Govern de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat la llicència d’obres per construir l’Escola Virolet, al barri de Can Llong, una de les grans reclamacions en matèria educativa actualment a Sabadell. La setmana passada es va celebrar una reunió entre l’Ajuntament, els Serveis Territorials d’ Educació al Vallès Occidental, la direcció de l’obra i l’equip directiu del centre escolar per informar de les necessitats que comporta l’inici de les obres, com ara fer comprovacions dels tancaments que caldrà aplicar per habilitar l’entrada i sortida de camions, materials de construcció i maquinària. A més, en breu es procedirà a la delimitació dels terrenys que han d’acollir el nou centre educatiu, segons ha informat l’Ajuntament.

Les obres de construcció de la nova Escola Virolet depenen de la Generalitat de Catalunya i serviran per construir un edifici de nova planta situat en un solar que hi ha entre els carrers de Varsòvia, Berlín, i Copenhaguen. El projecte compta amb un pressupost de 4,1 milions d’euros. Està previst que la durada de l’obra sigui d’uns 18 mesos. És possible que, atenent als terminis administratius dels tràmits, en poques setmanes tinguin lloc mesuraments topogràfics i els primers moviments de terres a la zona.

La construcció de la nova escola donarà resposta a les necessitats educatives d’ Infantil i Primària del barri de Can Llong. De moment, el centre funciona amb mòduls prefabricats. La seva substitució per un nou edifici és un tema que s’arrossega de fa anys. El maig de 2016, l’Ajuntament –aleshores governat per una coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya, la Crida per Sabadell i Sabadell en Comú– va constituir una comissió per reclamar la construcció a la Generalitat i va reservar un solar de titularitat municipal. Més de dos anys més tard, el juliol de 2018, el conseller d’Educació de la Generalitat va venir a Sabadell i es va reunir amb les famílies de l’escola per ratificar-los el compromís de construir “el més aviat possible” el nou edifici. Un compromís que ha trigat gairebé tres anys en materialitzar-se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.