Publicitat
Publicitat

La Fundació Sant Nicolau de Sabadell ofereix aquest estiu sis casals o colònies oberts a tots els nens i nenes

activitats estiu sant nicolau 01

El bàsquet és un dels signes d’identitat de l’oferta | (c) Fundació Sant Nicolau

L’Escola Sant Nicolau de Sabadell i el seu Club Esportiu oferiran aquest estiu sis casals o colònies de diferents temàtiques aprofitant les vacances escolars i “amb l’objectiu d’afavorir espais d’educació en el lleure, en l’esport i en les arts escèniques” als seus participants, expliquen els responsables de la iniciativa. Aquestes activitats estan obertes a tots els nens i nenes, independentment que siguin o no alumnes de Sant Nicolau. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a la secretaria de l’Escola (c. Jardí 72, Sabadell, telèfon 937 27 41 23) o bé a través de la web http://estiu.santnicolau.com/ on també s’ha habilitat un calculador automàtic de tarifes segons l’activitat i les setmanes d’assistència previstes. L’any passat prop de 300 nens de Sabadell i de tot Catalunya van passar per aquesta oferta estiuenca, organitzada per la Fundació Sant Nicolau.

Les possibilitats van des d’un Casal d’Estiu convencional fins a l’anomenat Campus Beach & Basketball, la gran novetat d’aquest any, passant pel ja tradicional Campus de Bàsquet, unes Colònies de Bàsquet o dos esplais artístics: un de Dansa i un de Teatre Musical. En tots els casos, les temàtiques i activitats previstes han estat dirigides i supervisades per l’Equip Pedagògic de l’Agrupació Sant Nicolau i la Direcció Tècnica del Club Bàsquet Sant Nicolau, amb l’exjugador professional i campió del món Cesc Cabeza al capdavant.

El Campus Beach & Basketball es portarà a terme del 10 al 16 de juliol a la Casa de Colònies Artur Martorell, de Calafell. Inclourà sessions físiques i tècniques dirigides per entrenadors professionals a més de diferents activitats aquàtiques com caiac i vela i una jornada lúdica al parc d’atraccions Port Aventura. S’adreça a jugadors de bàsquet nascuts entre el 1999 i el 2002 (inclosos).

activitats estiu sant nicolau 02

Els participants al Casal d’Estiu | (c) Fundació Sant Nicolau

El Casal d’Estiu està dirigit a nens i nenes de 3 a 7 anys d’edat que es trobaran, aquest any, amb una màquina màgica capaç de convertir-los en diferents personatges. S’han previst activitats en anglès, tallers de creativitat, excursions, jocs tradicionals i cooperatius i sessions de piscina, entre d’altres.  El Casal, a més, funcionarà cada dia fins a les cinc de la tarda, amb la possibilitat que quedar-s’hi a dinar. Es tracta d’una activitat plantejada i dirigida pels metres de l’Escola Sant Nicolau “amb criteris lúdics però també pedagògics”.  Per als participants que vulguin iniciar-se en el món del bàsquet s’oferirà la possibilitat de fer un Casalbàsket, que combinarà les activitats variades del Casal amb entrenaments de bàsquet els dilluns, dimecres i divendres  adaptats als nens i nenes de P5 i primer de Primària.

Una activitat tradicional

Una altra de les possibilitats és el Campus de Bàsquet del Sant Nicolau, una de les activitats més tradicionals de l’oferta estiuenca de la institució. Aquest representa “una oportunitat perfecta per millorar el nivell de joc dels participants, amb entrenaments adaptats a les seves necessitats i molta dedicació a la tècnica individual”, explica Cabeza. Cada setmana s’hi repassaran els fonaments tècnics d’alguns dels millors jugadors i jugadores d’aquest esport i es tancarà aquest recorregut amb una festa de l’All-Star Game.

Del 2 al 9 de juliol, a més, el Sant Nicolau organitzarà unes Colònies de Bàsquet a la casa de colònies La Conreria, de Tiana (el Maresme). Les Colònies estan obertes a tots els nens i nenes nascuts entre el 2003 i el 2009 (inclosos) que combinaran els entrenaments i la tecnificació amb d’altres activitats com escalada, competicions, sessions de piscina, un 3×3 nocturn o un dia a la platja, per exemple.

activitats estiu sant nicolau 03

Els esplais artístics treballen el teatre i la dansa | (c) Fundació Sant Nicolau

L’oferta estiuenca de la Fundació Sant Nicolau es completa amb dos esplais de caire artístic. L’Esplai de Dansa i Creativitat, per a nens i nenes a partir de 6 anys,  es centrarà en desenvolupar la sensibilitat, l’expressió corporal i la creativitat dels participants, mentre que l’Esplai de Teatre Musical, també a partir dels sis anys, els oferirà l’experiència de fer un musical en totes les seves vessants, és a dir, interpretació, cant i dansa. Els assistents d’aquests dos esplais faran cada divendres una petita representació en la que mostraran a les seves famílies tot el que hagin estat treballant durant la setmana.

Tant els Casals com els Esplais es poden realitzar per setmanes i ofereixen servei d’acollida prèvia. A la web Activitats Estiu 2016 del Sant Nicolau es poden consultar totes les opcions i els preus corresponents, que en alguns casos estan bonificats si la inscripció es realitza abans del 20 de maig. En el cas de les Colònies de Bàsquet i del Campus Beach & Basketball les places són limitades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.