Què fer amb la família aquest mes d’agost a Sabadell

Agost a Sabadell

Parc Recreatiu La Bassa | (c) Ajuntament de Sabadell

Ja sabeu que el mes d’agost a Sabadell és sovint sinònim de ciutat deserta… però qui ha dit que no podem fer res amb la família durant aquests dies? A banda de l’agenda diària de propostes infantils i familiars que trobareu, com sempre, a www.petitsabadell.cat, a continuació us detallem algunes altres opcions per si heu d’estar a Sabadell durant l’agost. El nostre objectiu és que no us avorriu!

Biblioteques municipals

Les biblioteques municipals tanquen les seves portes durant aquest mes. Totes menys una, la principal: la biblioteca Vapor Badia, al Centre de la ciutat. La trobareu oberta de dilluns a divendres de 10 a 21 hores. Podeu aprofitar per passar amb els petits de la casa a seleccionar llibres i a llegir, tot aprofitant l’aire condicionat de l’equipament!

A més, durant l’agost podreu visitar a la biblioteca l’exposició De cap a l’aventura!, organitzada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. El taller que acompanya l’exposició, que tindrà lloc els dimecres 13 i 20 d’agost i que us expliquem al Petit Sabadell, permetrà als infants visitar un personatge de conte o un país fantàstic a través d’un mapa i un passaport.

Piscines municipals

Una de les millors opcions per refrescar-se aquest mes d’agost a Sabadell són les piscines municipals. N’hi ha quatre repartides per diferents barris de la ciutat, a més de la gran Bassa de Sant Oleguer. Els preus són:

 • Més grans de 15 anys: 3,5 euros (feiners) i 4,5 euros (dissabtes, diumenges i festius)
 • De 4 a 15 anys, jubilats i pensionistes: 2,15 euros (feiners) i 2,55 euros (dissabtes, diumenges i festius)
 • Menors de 4 anys: entrada gratuïta
 • A més, existeixen abonaments especials, com ara un d’individual per a 10 entrades i un de familiar, un de familiar i un carnet de temporada. Aquests dos últims els podeu tramitar directament aquí.

Menció a part mereix el parc recreatiu municipal La Bassa, que té uns preus especials:

 • Més grans de 15 anys: 4,65 euros (feiners) i 5,65 euros (dissabtes, diumenges i festius)
 • De 4 a 15 anys, jubilats i pensionistes: 2,60 euros (feiners) i 3,45 euros (dissabtes, diumenges i festius)
 • Menors de 4 anys: entrada gratuïta

També existeixen abonaments especials. Podeu consultar els detalls, aquí.

A continuació us detallem l’adreça de cada pisicina:

 • Piscina de Ca n’Oriac (ronda Navacerrada, 58)
 • Olímpia (carrer Alpúlia, 40)
 • Can Marcet (carrer Riu-sec, 80)
 • Campoamor (carrer Pardo Bazán, 17)
 • Parc Recreatiu La Bassa (camí de Can Quadres, 183)

Museus

Durant el mes d’agost, molts dels museus de Sabadell tanquen les seves portes. Els que trobareu oberts durant aquest mes són:

Museu d’Història de Sabadell

El Museu d’Història de Sabadell (MHS) fa un repàs pel territori que avui es coneix com a Sabadell, des de la prehistòria fins als nostres dies. Tenen una especial importància els materials recuperats en diversos jaciments prehistòrics i protohistòrics i a les vil·les romanes de la zona que es mostren a les sales El poblament del territori de la prehistòria a l’antiguitat tardana. L’exposició Sabadello, el naixement d’una vila (segles XI-XV) tracta de l’origen de la vila medieval i Manufactura i menestrals. Sabadell, segles XVI-XVIII mostra els precedents de la indústria tèxtil, que configurarà la fesomia del Sabadell del segle XIX. No penseu que pot ser una bona opció estiuenca per explicar la història de la nostra ciutat als nostres fills i filles?

Durant el mes d’agost, podreu visitar el MHS els divendres, de 17 a 20h, i els diumenges, d’11 a 14h. Entrada gratuïta.

Museu d’Art de Sabadell

El Museu d’Art de Sabadell (MAS) acull diverses obres pictòriques del corrent de l’Academicisme (representat sobretot pels artistes vinculats a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, com ara Joan Vila Cinca i Joan Figueres, entre d’altres) i de manifestacions noucentistes de l’art català: Antoni Vila Arrufat i Rafael Durancamps, entre d’altres, en serien els representants més destacats. És el lloc més adient per despertar l’interés per l’art dels més petits de la casa.

Durant l’agost, podreu visitar el MAS els dijous i els dissabtes, de 17 a 20h. Entrada gratuïta.

Museu del Gas

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natual Fenosa està obert tot el mes d’agost, excepte els dilluns. El seu horari és de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 20h i els diumenges de 10 a 14h. A més de conèixer la història del gas al nostre país, podreu gaudir de la nova exposició sobre fotografia industrial de Ramon de Baños: La bellesa de la màquina. L’entrada al Museu té un cost d’entre 2 i 3 euros.

A més, el Museu del Gas organitza diverses activitats i tallers infantils i per a tota la família: des d’una visita guiada i gratuïta a les seves exposicions fins a un taller de nones de paper, passant pel seu Club de Teatre Improvisat. Podeu veure totes les seves propostes del Museu aquest mes d’agost al Petit Sabadell.

Museu de l’Aigua CASSA

El Museu de l’Aigua explica la història del proveïment d’aigua a la ciutat de Sabadell. A més, podreu conèixer l’edifici modernista Sallarès Deu, seu d’Aigües Sabadell i del Museu, que aquest 2014 compleix 100 anys.

Podreu anar-hi els feiners del mes d’agost, en horari de 8 a 14:30h. Entrada gratuïta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.