Publicitat
Publicitat

Més de 140 alumnes de les orquestres A-cordant actuen a la plaça Doctor Robert per mostrar la feina feta aquest curs Els nanos de 4t i 5è de les escoles Agnès Armengol i Joaquim Blume han format orquestres amb el suport de l'OSV

a-cordant

Els alumnes de 5è de l’escola Agnès Armengol al concert A-cordant | (c) Petit Sabadell

Més de 140 alumnes de les orquestres A-cordant han actuat aquest matí a la plaça Doctor Robert,  al Centre, per mostrar la feina feta aquest curs dins del projecte impulsat per l’Ajuntament i l’Orquestra Simfònica del Vallès per estendre la formació artística a la ciutat. Els protagonistes d’aquest concert matiner a l’aire lliure han estat nens i nenes de quart i cinquè de Primària de les escoles Agnès Armengol i Joaquim Blume, que aquest 2017-2018 han conformat orquestres de corda.

Es tracta de la primera de les dues actuacions conjuntes que faran els participants al projecte A-cordant, amb les quals clouran i mostraran davant el públic la feina feta al llarg dels últims mesos. Els primers en actuar han estat els alumnes de quart de l’Escola Agnès Armengol, que han interpretat amb pizzicato la peça Edelweis del musica Somriures i Llàgrimes. A continuació, els de cinquè  han tocat amb corda l’Hivern de les Quatre Estacions de Vivaldi. Seguidament han sortit a escena els alumnes de 4t A i 4rt B de l’Escola Joaquim Blume, que han tocat L’Himne de l’Alegria de Beethoven; i, per tancar el concert, les classes de 5è A i 5è B, el tema Visca l’orquestra. 

A-cordant és un projecte que l’Ajuntament impulsa en el marc dels Plans Educatius d’Entorn amb l’objectiu de facilitar l’accés dels infants a l’educació musical i a tots els beneficis que aquesta comporta per la seva formació. Com apunta Joan Berlanga, Regidor d’Educació, “està molt clar que la qualitat i la quantitat de les activitats extraescolars depèn en bona mesura de la capacitat econòmica de les famílies. Per revertir aquesta situació, entenem que l’escenari ideal és que tothom, independentment de la renda dels pares, pugi tenir accés a la formació artística i musical“.

La música com a vehicle de formació general

Amb l’A-cordant, els alumnes han format orquestres de corda i durant el curs han après a tocar els instruments, de la mà dels músics professionals de l’OSV i amb el suport del professorat de música de les respectives escoles, destinant l’hora lectiva de música a la pràctica de conjunt, de manera que s’ha potenciant l’activitat i el creixement com a col·lectiu. A través de la música, aquest programa treballa l’assoliment de diverses competències educatives i també de valors com la solidaritat, l’escolta activa, el treball en equip, l’esforç i la constància.

Aquest curs, l’A-cordant ha celebrat la segona edició, duplicant l’alumnat del primer any. Hi han participat més de 140 nens i nenes, respecte als 70 del curs passat, i l’any vinent es preveu continuar amb un tercer centre escolar. El proper  mes de juny, els infants tindran una nova oportunitat d’interpretar música davant el públic, tot actuant just abans del darrer concert de la temporada de l’Orquestra Simfònica del Vallès, al Teatre La Faràndula. Per a la realització d’aquesta activitat s’utilitza un banc d’instruments públics adquirit per la plaça de Sant Roc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.