Publicitat
Publicitat

Les Escolàpies de Sabadell col·laboren amb ‘La Marató’ a través de la campanya ‘1 origami 1 euro’

Informació Elaborada per les Escolàpies de Sabadell

escolapies-origami-1Els alumnes i les famílies de les Escolàpies de Sabadell volem aportar el nostre gra de sorra a aquesta iniciativa i conscienciació social que és La Marató de TV3 i la iniciativa titulada 1 origami 1 euro que desenvolupa la Mútua General de Catalunya. La participació de tots els alumnes de l’escola en la realització d’aquests origamis té associades innumerables competències educatives que volem treballar dels més grans als més petits. Per això els alumnes d’ESO ajuden als alumnes d’Infantil i Primària a:

  • Ajudar al desenvolupament de les destreses oculars, manuals i de motricitat.
  • Iniciar en el treball en tres dimensions i reforçar l’habilitat espacial.
  • Estimular la formació integral i harmònica de qui el practica, desenvolupant habilitats com la paciència, l’atenció, la concentració, la disciplina, la capacitat d’observació i la creativitat.

Els més petits aprenen a conèixer el paper com a matèria primera, les seves propietats, a distingir-lo i valorar-lo.

Sense cap eina externa, només amb les pròpies mans i fent uns plecs, s’adonaran de tot el que són capaços de crear.

La geometria i simetria que genera la papiroflèxia són objecte d’estudi degut a les seves múltiples aplicacions en àrees com les matemàtiques, l’enginyeria o l’arquitectura, sense deixar de banda el valor com a eina d’ensenyament artístic i estètic.

escolapies-origami-2Per fer un origami només es necessita un tros de paper. La seva acurada manipulació, però, obre un món d’infinites possibilitats i d’enginyosos resultats.

Recollint l’esperit de Senbazuru, la Fundació Mútua General de Catalunya va crear la iniciativa 1 origami 1 euro amb la finalitat de compartir aquest desig solidari amb tota la societat. La llegenda de les 1.000 grues de paper ens va commoure: veure com el desig de les persones d’ajudar als altres altruistament pot materialitzar-se sense necessitat de diners.

1 origami 1 euro és la nostra proposta per incentivar aquest desig, que en aquests temps tan difícils és més necessari que mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.