Publicitat
Publicitat

La Festa BBVA de la Tardor arriba a la seva tercera edició amb més propostes lúdiques i familiars Els responsables de l'Espai Natura preveuen una gran assistència a la jornada d'aquest diumenge

Festa BBVA de la Tardor

Els més petits són uns dels protagonistes de la Festa | (c) Petit Sabadell

La Festa BBVA de la Tardor de l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 es prepara per celebrar aquest proper diumenge 29 d’octubre la seva tercera edició carregada d’activitats i, també, d’algunes novetats. Aquesta jornada gratuïta d’oci dedicada als productes agrícoles i forestals de tardor acollirà propostes per a tots els públics a l’aire lliure. La Festa BBVA de la Tardor creix en cada edició i aquest any es consolida com un gran esdeveniment que amplia les seves propostes lúdiques i familiars per convidar a tothom a passar un gran matí a la Masia de Can Deu, és a dir, en un dels racons privilegiats del rodal sabadellenc.

Una de les novetats destacades és el tradicional mercat agrícola i forestal de productes de tardor, que aquest any comptarà amb més parades. “Al mercat agroforestal hi haurà quatre o cinc parades més que en darreres edicions i totes elles oferiran productes de temporada conreats al Vallès Occidental. Sempre intentem que siguin productes de màxima proximitat”, explica Pau Borbonet, un dels organitzadors de la iniciativa.

Una de les propostes més espectaculars serà la Mostra d’Art i Natura, amb la Judit Comas, una escultora que ha guanyat diversos campionats d’Europa en la seva disciplina. Comas esculpirà una figura en una carbassa gegant de 200 quilos que han conreat al mateix Espai Natura. Fa uns anys, l’artista ja va participar a la festa, en aquella ocasió esculpint un drac en una d’aquestes verdures. Crear art amb vegetals també és l’especialitat del Xavi Lozano, que oferirà l’espectacle infantil de cloenda Bufa&Sons. “A partir d’objectes quotidians farà musica i tocarà cançons amb fruites i materials reciclats”, explica Borbonet.

Les activitats per als menuts inclouen un nou taller infantil en el qual els nens i nenes podran decorar un marc de fotos inspirat en la tardor i endur-se’l a casa. També podran escoltar diferents sessions de contes titulada El conta-contes de la Castanyera, els espectadors de la qual rebran una paperina amb castanyes al final de cada sessió. A més, per als nens, a la zona del bosc, hi haurà una instal·lació de jocs autònoms inspirada en el món dels castellers. També en destaquen l’espectacle itinerant Pete & Pat at The Pianopupp, que estarà de cercavila animant els diferents espais de la festa durant tot el matí.

Oferta gastronòmica

Totes les activitats es concentren de les deu del matí a les dues de la tarda, però el servei de bar on es serviran begudes i entrepans de botifarra romandrà obert fins les quatre de la tarda aproximadament, per tothom qui vulgui quedar-se a dinar. També hi haurà un tastet gastronòmic de cinc plats de tardor elaborats per diferents restauradors que es podran degustar per un preu de 3€.  Durant tot el matí també es podran visitar els animals de la granja i les exposicions d’El Bosc de Can Deu. El temps de la natura i la nova La història d’en Capablanca. Els defensors de la muntanya. Dos concursos, de fotografia i de dibuix infantil, també estan oberts a tothom qui vulgui participar-hi amb premis molt interessants.

En l’anterior edició, la Festa BBVA de la tardor va congregar unes 4.500 persones en aquest centre ambiental de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 situat al nord de Sabadell, entre Terrassa, Matadepera i Castellar del Vallès. “Aquest any, tenim una programació més atractiva que altres anys i la previsió meteorològica apunta que farà molt bon temps”, assegura Borbonet. En aquest sentit, els programadors esperen que hi hagi una gran assistència de públic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.