Tot a punt per celebrar la 21a Festa BBVA de la Primavera, aquest diumenge a la Masia de Can Deu La celebració proposa una vintena d'activitats de caire familiar en contacte amb la natura del rodal de Sabadell

Festa BBVA de la Primavera

La 21a Festa de la Primavera acollirà més de 20 activitats familiars gratuïtes | (c) Petit Sabadell

MARTA SABATÉ

La 21a Festa BBVA de la Primavera, que organitza la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, torna aquest diumenge 15 d’abril a la Masia de Can Deu (de 10 a 15h). La jornada gratuita d’oci familiar, que l’any passat va atraure a més de 6.000 persones a l’Espai Natura, comptarà en aquesta edició amb una vintena d’activitats, espectacles, tallers i concerts per a petits i grans. Un altre punt d’interès de la convocatòria serà la tradicional mostra gastronòmica a càrrec de diverses entitats de Sabadell. El plat fort de la celebració serà, aquest any, la banda de música terrassenca Albercocks  que serà l’encarregada (12.15h) de posar ritme a l’arribada de la primavera a Can Deu, amb les cançons més conegudes de Disney amb estils com la rumba, el reagge, o l’ska.

Com és habitual, totes les activitats de la Festa BBVA de la Primavera es concentraran al voltant de Masia i l’ermita de Sant Vicenç de Verders. Al bosc, hi haurà quatre tallers de natura per a infants de totes les edats. El responsable de l’Espai Natura, l’Hilari Teixidor, explica en què consistiran: “Als tallers, es podran fer espelmes amb cera, un telèfon de fil amb envasos de iogurt, fabricar una papallona amb ales i el cos de llana i finalment, una pilota amb retalls de globus”. En dos punts del bosc (i de la masia) hi haurà un taller de maquillatge amb motius primaverals.   Durant tot el matí, els petits també podran divertir-se a la gimcana infantil, que aquest any girarà al voltant de la temàtica de les abelles. Es tracta d’un recorregut en el qual les ‘abelles’ participants faran un recorregut pel pol·len, la fertilització de les flors i els ruscs. A més, com ja és una tradició, “la gimcana servirà perquè cada nen doni un val al Rebost Solidari al finalitzar, que bescanviaran pels lots de productes que necessitin ens usuaris d’aquesta entitat”, explica Teixidor.

També hi haurà l’espai de jocs autònoms Recicloperats, de la companyia Katakrak, que consisteix en jocs fets amb materials reciclats i es podrà participar a la gran ludoteca amb la XarrancaPer amenitzar la festa (a les 11h i a les 12h) es realitzarà l’espectacle d’acrobàcies circenses Rutina, amb la cia. Octavia Circ; i també una Cercavila de la Banda Grillada, de la companyia Ara Toca (d’11 a 12.15h). A més, aquells visitants que deixin el cotxe a l’aparcament dels dipòsits d’aigua de l’Avinguda Matadepera, de camí a la festa, els sorprendran diversos bandolers i personatges diversos pel bosc.

Totes les activitats de la Festa de la Primavera són gratuïtes, excepte la mostra gastronònica, en la qual es realitzarà una degustació de cinc plats típics, que es podran tastar comprant els tiquets al mateix recinte. Com sempre, es podrà visitar amb entrada lliure la Masia de Can Deu, el Museu de la Vida al Camp, els animals de la granja i la nova exposició d’El Parc de la Serralada de Marina. També es mantenen amb el format habitual el concurs de fotografia i el concurs de dibuix infantil, amb les convocatòries obertes fins el 30 d’abril.

Amb 21 edicions, la Festa que dona el tret d’inici a la primavera a Sabadell ja està més que consolidada i és una tradició per a moltes famílies del Vallès Occidental. Tot i que la previsió meteorològica apunta que diumenge serà un dia solejat, els organitzadors no gosen predir si la quantitat d’assistents serà similar a l’any passat, “ja que coincideix amb un cap de setmana amb molts esdeveniments, haurem de veure per on es decideix la gent”, reconeix Teixidor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.