Publicitat
Publicitat

La Festa de BBVA de la Primavera proposa aquest diumenge un programa molt especial per celebrar els seus 20 anys La celebració omplirà de teatre, música i tallers l'Espai Natura Fundació Sabadell 1859, a la Masia de Can Deu

Festa BBVA de la Primavera

La Festa de la Primavera del 2016 | (c) Petit Sabadell

La Masia de Can Deu, de l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859, ja ho té tot enllestit per acollir aquest proper  proper diumenge 2 d’abril, la tradicional Festa BBVA de la Primavera, que aquesta any arriba a la 20a edició. Per celebrar aquest aniversari rodó, s’han organitzat un munt d’activitats noves i s’han recuperat les més exitoses de les edicions anteriors, per passar una jornada familiar a l’aire lliure en contacte amb la natura i en un dels punts més singulars del rodal sabadellenc..

Vint anys no són pocs i per celebrar aquesta efemèride, els organitzadors volen fer reviure a tothom com era l’entorn natural de la ciutat a principis del segle XX. Per això, durant tot el matí hi haurà una gran teatralització en diferents espais de la Masia, a càrrec de la companyia Menú Teatral i el grup amateur Bambalina. Els actors voltaran per l’interior i l’exterior de la Masia vestits d’època i convidant a tots els assistents a fer un viatge al passat. Aquestes teatralitzacions ambientaran diferents indrets la Festa ininterrompudament (de 10 a 14 h del matí). “Els actors de les dues companyies, vestits d’època, faran actuacions passejant-se pels diferents espais representant la vida quotidiana de principis del segle passat i buscant la implicació del públic”, avança Hilari Teixidó, gestor de l’Espai Natura.

L’encarregat de posar la música a la Festa sera, aquest any, el grup Pastorets Rock, que oferirà el concert de cloenda d’aquesta vintena edició de la Festa de la Primavera. “Ja els haviem convidat en una altra edició i aquest any els hem tornat a convidar per fer un homenatge a aquesta vint anys”, diu Teixidó. Els tradicionals tallers de natura infantils aquest any seran molt especials: els petits podran fer un llum d’oli, un sac d’olor, una polsera, o construir un joc. “Són els tallers més reeixits en les edicions anteriors i per això els hem volgut recuperar”, diu el responsable de la iniciativa.

Més activitats

Durant tot el matí hi hauran un munt d’activitats més, totes gratuïtes. Els Falcons de Barcelona faran una exhibició de les construccions humanes que fan, a la zona del prat, i en acabar, oferiran un petit taller per als nens i nenes que vulguin provar el sokol, que és la disciplina que practiva aquesta entitat amb nom de colla castellera, però que practica aquesta disciplina atlètica consistent no en fer torres humanes sinó diferents disposicions. Al mateix temps, per acabar d’animar la festa, “a la zona del bosc es farà una cercavila amb música swing amb el grup Dia’n’Swin‘”, i el toc espectacular el donarà, a continuació, la companyia Sacude, “amb un espectacle vertical a l’antic molí de la masia”, explica. Podeu consultar el programa complet d’activitats a l’agenda del Petit Sabadell.

Es podran fer habituals visites als espais i exposicions El futur del bosc de Can Deu després de les ventades, el Museu de la Vida al Camp i els animals de la granja. Per als nens, hi haurà la tradicional gimcana infantil i un concurs de fotografia i de dibuix.  Els visitants també podran gaudir d’un espai de restauració durant tota la Festa (fins les 15h), “on podran fer un tast amb una mostra de diferents vins catalans amb denominació d’origen”, apunta Hilari, els organitzadors recomanen comprar els tiquets del tast i de les begudes amb anticipació.

“Tothom està convidat a venir a la Festa i a passar-ho pipa”, anima Teixidó, que apunta que aquest any esperen l’assistència d’unes 6.000 persones. Els organitzadors recomanen arribar en transport públic i/o utilitzar els autobusos llançadora. L’organització proporcionarà un transport gratuït entre l’aparcament de la carretera Sabadell-Matadepera (BV-1248) i l’entrada a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 amb autobusos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.