Publicitat
Publicitat

El festival El Més Petit de Tots arriba a la 13a. edició amb onze propostes per als nens de 0 a 5 anys de Sabadell La iniciativa inclourà aquest any unes jornades professionals sobre les arts escèniques per a la primera infància

Festival El Més Petit de Tots

‘Constructors de Cabanes’, de la companyia de De Stilte | (c) De Stilte

La 13a edició d’El Més Petit de Tots, el festival d’arts escèniques contemporànies dirigit a nens i nenes de 0 a 5 anys, arriba a Sabadell de l ’11 al 26 de novembre, concretament a La Sala Teatre (des d’on s’organitza) i a l’Estruch. Catorze companyies nacionals i internacionals de dansa, teatre i música i diverses disciplines participaran al certamen que es portarà a terme a dotze teatres d’onze ciutats catalanes. El festival, nascut i gestionat des de Sabadell, s’iniciarà amb una novetat: una gran festa inauguració a l’aire lliure (el dissabte 11 de novembre a la plaça Doctor Robert), amb moltes sorpreses. “Aquesta edició es presenta molt bé, com ho demostra el que hem preparat per a la inauguració. Per primer cop, El Més Petit de Tors sortirà al carrer perquè tothom li pugui donar una gran benvinguda. Creiem que és important que la gent el senti com un festival de la ciutat de Sabadell, que ha nascut a la ciutat i que ha crescut molt fins arribar a aquesta tretzena edició”, explica Eulàlia Riera, directora de LaSala Teatre i artífex del certamen.

Els organitzadors estan molt satisfets amb les catorze propostes incloses al programa d’aquest any. “Són totes precioses. Tenim alguns espectacles pels que ja s’han esgotat totes les entrades, com OPUS 1-Blancs i Little Night. Per aquest aquest últim, sempre s’esgoten, és un espectacle molt participatiu i que ja és molt conegut a la ciutat”, explica Ribera que afegeix: “L’espectacle inaugural OPUS 1 és una proposta contemporània molt diferent a la resta, que representa una trilogia de tres espectacles d’uns contes japonesos de Katsumi Komagata”.

La programació a Sabadell

Pel que fa a la programació a Sabadell, la companyia andalusa DA.TE Danza presentarà a LaSala  Akari, un espectacle de la mà d’Omar Meza, que investiga les propietats de la llum i la seva particular forma de viatjar per l’aire. És una proposta de dansa, colors i dramatúrgia que mostra com la llum pot marcar diferents camins. També en el camp de la dansa, hi ha HihaHuttenBouwers, o Constructors de Cabanes, de la companyia De Stilte, “un espectacle que trenca la frontera entre l’espai escènic i el públic. A mida que van descobrint el vent i  la llum, els nens van entrant en l’espai escènic”, avança Ribera.

La Fàbrica de Creació Artística de L’Estruch, a la Creu Alta, acollirà l’estrena mundial de L’home que dibuixa l’arc de Sant Martí, una obra del ballarí japonès Yutaka Takei. A més, el mateix Takei i l’Omar Meza oferiran una sessió formativa als mestres d’escoles bressols sobre com introduir els petits en les disciplines artístiques. El Més Petit de Tots és un festival que “té la voluntat d’ajudar als artistes i acompanyar-los, no només exhibir espectacles”, argumenta Ribera.

En aquest sentit, aquest any, durant tres dies, l’Estruch acollirà unes jornades en les quals diversos programadors de festivals dirigits al públic de 0 a 5 anys presentaran els seus espectacles i faran conferències. En aquest marc es podrà veure, per exemple, A Gruta da Garganta, un espectacle en el qual la veu és la protagonista. Paral·lelament, s’han organitzat tallers amb infants a les biblioteques i a diferents escoles, on les companyies de teatre aproparan als nanos les propostes artístiques. Són activitats dinamitzades i relacionades amb els espectacles que es presenten al festival, on els nadons poden experimentar i fomentar la seva creativitat a través del moviment, la dansa, la llum i els objectes.

“El festival ja celebra els tretze anys. Quan vam començar era una proposta molt novedosa, però actualment, cada vegada hi ha més espais que es dirigeixen a aquest públic. Això vol dir que no anàvem mal encaminats i ja portem més d’una dècada fet un forat a aquesta escena“, reconeix Riera, que remarca que que la venda d’entrades d’El Més Petit de Tots està funcionant a tot ritme. “S’estan venent moltes entrades, per això, animo tothom a que compri la seva i no es quedi sense”, comenta.

La gran inauguració

El dissabte 11 de novembre al matí es farà la gran inauguració a la Plaça Doctor Robert, una cita que comptarà amb la presencia de diferents companyies que instal·laran propostes divertides i sorprenents per als nens. Una d’aquestes és Terra de Gegants, una instal·lació de deu per deu metres on els nens podran córrer, experimentar i descobrir a través del joc. També hi haurà El Secret de la Nana, on s’explicaran contes als nens a dins d’un camió i es rebrà la visita d’un artista alemany vestit de blanc, que convidarà a tots els nens a pintar-lo de colors, a part de moltes altres sorpreses. “Pot ser tot molt espectacular i divertit i així també ens aproparem a un públic que potser no és l’habitual”, assegura Ribera.

A l’agenda del Petit Sabadell podeu consultar tota la programació d’El Més Petit De Tots a la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.