Petit Sabadell

Encara no estàs registrat?Registra't!
Recuperar accés
Segueix-nos!

Exposició 'El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy'

Imprimir
Data
diumenge
21
juliol
de 11:00h a 14:00h, Espai Cultura Sabadell
Valora l'activitat
valora valora valora valora valora
Comparteix!

Catalunya, 1939. Els tres anys de guerra havien deixat una economia totalment desorganitzada, amb el comerç paralitzat: hi havia grans dificultats en els transports i les comunicacions, i mancaven matèries primeres, recanvis de maquinària i productes auxiliars, però l’aparell productiu —és a dir, fàbriques i maquinària— restava pràcticament intacte. Acabada la guerra va començar un període de recuperació que es va aprofitar d’una mà d’obra extremadament barata que no tenia possibilitats de protestar per les miserables condicions de vida.

Les polítiques econòmiques del govern van ser una tragèdia que van provocar l’aparició d’un mercat negre en el qual calia moure’s, i tenir bons contactes amb les autoritats (polítiques, militars o policials), per tal d’aconseguir menjar. Mentre els preus oficials corresponien als cupons de les cartilles de racionament —insuficients—, es podien comprar majors quantitats i altres productes de manera il·legal i a preus molt més alts a l’estraperlo, el comerç il·legal que abastava de productes el mercat negre i al que la majoria de la població no hi tenia accés.

L’exposició El farcell de la postguerra vol retre un homenatge a totes aquelles famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país, quan l’enginy va ser, en moltes ocasions, un recurs per poder sobreviure. La mostra, organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu d'Història de Catalunya —amb la col·laboració del Museu d'Història de Sabadell i l'Arxiu Històric de Sabadell— es podrà veure a l'Espai Cultura Sabadell fins el 28 de juliol

Organitza
Organitzat per:
Fundació 1859 Caixa Sabadell
Lloc
Espai Cultura Sabadell
c. d'En Font 25
08201 Sabadell
Tel. 93 728 66 50
Preu Activitat gratuïta
EDATS
edat edat edat edat edat edat edat edat edat
8
edat
9
edat
10
edat
11
edat
12
edat
Localitza-ho!
Comentaris
Vols fer un comentari? Identifica't | Registra't
Activitats relacionades
Activitats diverses
Bebeteca a la Biblioteca del Sud
dimecres, 11 desembre, de 16:00h a 21:00h, Biblioteca del Sud
Qui som | Crèdits | Contacta'ns | Anuncia't
Avís legal | Política de cookies
(c) Essabedé Comunicació, SCP | 2015